Vet du hvordan du kan «oppnå» den ultimate form for frihet i livet?

Vet du hvordan du kan «oppnå» den ultimate form for frihet i livet?

Når du innsiktsfullt forstår de to punktene under, så kan jeg garantere deg at du har oppnådd den ultimate frihet i livet. Nå tenker du kanskje, vent litt, hvordan kan du si det med en sånn sikkerhet? Jeg skal gjøre mitt beste i dette blogginnlegget å synligjøre hvorfor jeg kan si dette med en sånn sikkerhet.

  • hva vi føler er energien Tanke ta form (formen gir oss opplevelsen, energien Tanke er nøytral)
  • vårt velbefinnende kan ikke tas i fra oss av våre omgivelser, situasjoner eller andre mennesker.
Når vi misforstår hvor våre følelser kommer fra

Se om du kan kjenne deg igjen i noen av disse få eksemplene:

ÅRSAK: Det finnes mennesker i livet mitt som gjør meg opprørt og de påvirker mitt velbefinnende på en negativ måte
STRATEGI: Jeg prøver å unngå å møte de eller å måtte snakke med dem, eller jeg må lide meg gjennom tiden med dem

ÅRSAK: Sjefen min får meg til å føle meg usikker og dette påvirker mitt humør på jobb. Dette resulterer i at jeg gruer meg til å gå på jobb
STRATEGI: jeg prøver å finne meg en ny jobb eller jeg må sykemelde meg

ÅRSAK: Jeg er stresset og deprimert på grunn av skolen og alt skolearbeidet
STRATEGI: jeg dropper ut av skolen eller jeg må begynne på antidepressiva

ÅRSAK: Å balansere jobb og familie liv sliter meg helt ut.
STRATEGI: jeg kan ikke vent på at det skal bli helg eller jeg trenger en ferie

Alle disse eksemplene har til felles at de har en misforståelse om hvor våre følelser kommer fra. Og det er denne misforståelsen som gjør at vi mennesker føler oss fastlåste i livet. Noe må endre seg på vår utside, for at vi skal føle det annerledes på innsiden. Det ser ut for oss at vårt velbefinnende og glede dikteres av livet og hva vi står ovenfor av utfordringer.

Å forstå at hva vi føler er energien Tanke ta form

Når vi forstår at vi ikke kan bli påført hva vi føler og våre følelser ikke kan bli holdt på plass av noe utenfor oss selv. Dette endrer alt!! For vi er frie tenkere, vårt sinn er kun vårt og ingen andre kan ta over vårt sinn. Vi er med andre ord ikke dømt til å hverken tenke eller føle som vi gjør i en gitt situasjon. Man oppnår den ultimate form for frihet i livet!

Når vi ser sannheten om hvordan menneskesinnet fungerer, at vi kan kun føle hva som foregår i vår eget sinn, så faller strategier vi har hatt tidligere i livet bort av seg selv. De vil ikke gi mening lenger med forståelse. Vi trenger ikke lenger prøve å leve livet vårt rundt en misforståelse. Og når vi ikke lenger tror at vi blir påført våre følelser eller at vår tenkning er på grunn av en gitt situasjon eller annen person, så endres våres tanker av seg selv. Det oppstår en bedre flyt i sinnet vårt og vi får nye tanker om samme omstendighet, som skaper nye opplevelser.

Innebygd helse

Vårt velbefinnende har aldri vært på nåde av våre omstendigheter, det kan kun se slik ut fra en misforståelse av hvordan menneskesinnet fungerer. Når vi forstår at vårt velbefinnende ikke er i fare ut fra noe utenfor oss, så ser vi at vår naturlige tilstand er velbefinnende. Den kan kun overskygges med tanker i øyeblikket, men har aldri gått noe sted. Det er ikke lenger noen betingelser for vårt velbefinnende, da det er et faktum av å være menneske.

Vi kan kun ta en titt på en liten baby, så ser vi det faktum at velvære er en del av mennesket naturlige tilstand. Som baby så har vi ikke fått utlevert en manual for å være glade og fornøyde. En baby lever i en verden av ren bevissthet, det vil si at det er lite forstyrrelser av tanker. Ren bevissthet er vår innebygde helse eller vår naturlige velbefinnende. Det kreves ingenting av oss for dens tilstedeværelse. Det er derfor en baby som ikke har lært seg noe ting, lever mer i en ren bevissthet, fordi den ikke tenker seg bort fra sin naturlige tilstand.

Den ultimate frihet er ikke et sted å komme til

Om du nå tenker, hvordan kommer jeg meg til denne sinnstilstanden? Da har du «by passa» hva som allerede er tilstede og tilgjengelig for deg her og nå. Den ultimate frihet er ikke en destinasjon du kommer til etter år med hardt arbeide. Det er din føderett og den kan kun oppdages gjennom dine egne innsikter inn i hvordan menneskesinnet fungerer på et universelt plan. De 3 Prinsipper er hva vi kan lære om, som tar oss direkte til kjernen av dette. Frihet kommer fra å se i en ny retning. Og den retningen er hvordan menneskesinnet fungerer på et fundamentalt og universelt plan.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts