Ubetinget livsglede og lykke finner vi tilbake til med forståelse

Ubetinget livsglede og lykke finner vi tilbake til med forståelse

Å forstå at livsglede og lykke kommer innenfra. Slipper man å kaste bort så mye tid på forventninger til sine omgivelser.

Dette fikk jeg se med mine egne øyne mange år tilbake, da jeg var i Colombia. Jeg fikk oppleve store kontraster til mitt eget liv i løpet av de 3 ukene jeg var der. En dag vi var ute å gikk tur, blant søppel på hullete veier. En lukt som var veldig intens, med en blanding av mat fra matbodene og søppel. Stoppet vi opp og så på 3 gutter på et humpete jorde, sparke på en lefsete fotball. De lo og skrek av rein glede og entusiasme. Tårene mine begynte å trille mens jeg stod der. Og jeg tenkte i mitt stille sinn, hva er det dere er så glade for?

Det var først mange år senere at jeg innsiktsfullt skulle forstå hva jeg hadde observert den dagen i Colombia. For jeg hadde i mange år lest sitater om at glede og lykke kommer innenfra, men de var mer som en trøstende mantra enn noen form for forståelse.

Nøkkelen ligger i å forstå

For det var først når jeg for 4 år siden begynte å lære om hvordan menneskesinnet fungerer, at jeg fikk en forståelse for at glede og lykke kom innenfra. Og det betyr ikke at jeg ikke til tider mister dette av syne og venter på at noe i mine omgivelser skal tildele meg dette. På lik linje med at, selv om jeg har en forståelse for tyngdekraften, så faller jeg fortsatt til bakken om jeg snubler.

Men som med tyngdekraften, det å ha en forståelse for den, så skåner den meg og hjelper meg. Ta for eksempel, om jeg står i 5.etg i en blokk og skal ut, så hopper jeg ikke ut av vinduet pga av min forståelse av tyngdekraften. Jeg vil enten ta trappen eller heisen, eller fordi jeg er så bedagelig av meg så hadde jeg valgt heisen. Men, poenget er at forståelsen skåner meg og er til hjelp på et fundamentalt plan.

Hvordan forståelsen av Prinsippene hjelper oss

På samme måte har det å lære om Prinsippene bak menneskesinnet hjulpet meg på så mange måter i livet mitt. Jeg har fått en forståelse som sitter i ryggraden når det kommer til hvor jeg tror livsglede og lykke kommer fra. Og ikke bare det, men også hvor frustrasjon, sinne, usikkerhet, frykt etc kommer fra.

For når vi ser at bak menneskesinnet så finner vi noen fundamentale Prinsipper, som beskriver hvordan opplevelser skapes. De forklarer hvor våre følelser kommer fra til enhver tid, da Prinsipper er konstante og fungerer alltid på samme måte. Så de dekker all form for opplevelse, da det er en direkte årsak – effekt, som er like svart/hvit som tyngdekraften.

Livsglede og lykke er medfødt

Jeg kan se bevis på at livsglede og lykke er medfødt rundt meg hver eneste dag. Jeg har et bilde av sønnen til min kusine hengende på veggen på kontoret mitt. Når jeg ser på det, så ser jeg en liten gutt på bare noen måneder, med et stort smil og glimt i øye. Hvor har han lært å ha denne livsgleden og en utstråling av lykke? Han har ikke en gang lært ordene enda! Men allikevel så er det en så sterk tilstedeværelse av livsglede i han.

Jeg tror de fleste som har sett en baby inn i øynene, kan gjenkjenne hva det er jeg peker mot. Denne ubetingede livsgleden og lykken, som vi alle søker i livene våre. Men, som vi har misforstått hvor kommer fra og søker derfor etter dette utenfor oss selv. Eller har forventinger til våre omgivelser for å tildele oss den, så vi venter på at en gang så kan jeg bli lykkelig.

Menneskesinnet fungerer bare en vei

Menneskesinnet fungerer bare en vei, innenfra og ut. Med andre ord vi kan kun oppleve hva som strømmer gjennom vårt eget sinn til enhver tid. Uavhengig av hva som foregår i våre omgivelser. Gleden og lykken til guttene i Colombia med å spille fotball, var ikke avhengig av omgivelsene. Og jeg er så takknemlig for at de guttene viste meg denne sannheten, selv om det skulle ta meg noen år å forstå det.

The secret to happiness is not to go out there and try and find it. Because happiness is not out there; happiness is within the consciousness of every human being – Sydney Banks

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts