Tanker er som børsen!

Tanker er som børsen!

Når vi inngår et lån i banken, så har vi muligheten til å binde renta, slik at lånet vårt ikke varierer. Om du går på børsen og ønsker det samme der, så ville nok de på børsen fortelle deg at du ber om noe som ikke er mulig. Fordi børsen av natur svinger hele tiden. Men, de vil forsikre deg om at dette ikke er noe problem.  Man kun trenger å forstå selve systemet. Noe som gjør at vi ikke prøver på noe, som ikke er mulig.

Tanker er som børsen. De er i stadig svingning, for det er tankes natur. Og med forståelse for tankesystemet, så vil det ikke være logisk å prøve å skulle gjøre noe med dette. Med andre ord, så er tanke usikker i og av seg selv. For vi kan gå fra en tanke om at vi er god nok, til at vi er dum i det neste nano sekundet.

Vi vet heller ikke hva vi skal tenke om 2 minutter. Langt ifra å vite at vi vil ha de rette tankene til å dukke opp, på rett tid og på rett sted. Men, det prates alikevel mye om å skulle ha det rette tankesettet i visse kretser. Og mange av oss har også prøvd å øve på dette, som om vi kan binde børsen.

Siden følelse følger tanke og ikke omstendighet. Så har vi mennesker et bredt spekter av følelser, som er i stadig endring. Vi kan føle oss så bunnsolide og sikre i det ene øyeblikket, for så å føle oss så nervøse at stemmen vår skjelver i det neste.

Akkurat som børsen, så går vi mennesker fra følelsen av sikkerhet til usikkerhet på et blunk. Men, det er fordi at dette er følelsers natur og ikke noe vi styrer eller kan binde. Dette er helt naturlig og skjer oss alle. Det er ikke noe galt med oss, som om det skulle være en systemfeil. Nei, det er systemets natur.

Jeg falt for misforståelsen om å skulle ha det rette tankesettet her for ikke så lenge siden. Jeg skulle delta i personalmøtet til en gruppe helsesøstre her i Kristiansand, for å prate om vår iboende mentale helse.

Noen dager før møtet, så kjente jeg at jeg var anspent og nervøs. Nå bryr jeg meg ikke lenger så mye om disse følelsene, da jeg vet at de ikke forteller meg noe om livet mitt. De er kun en rein tilbakemelding, på hva som strømmer gjennom sinnet mitt.

Men, det som var gøy å innse med disse følelsene. Var at jeg underholdt tanker om at, jeg trengte å møte opp på dette personalmøtet på en spesiell måte. Jeg skulle være trygg, føle meg sikker på meg selv og fremtre som en bunnsolid person.

Jeg begynte å le, for jeg så at jeg helt uskyldig søkte trygghet i noe som er utrygt av natur. Nemlig det å ha det rette tankesettet, på rett tidspunkt og på rett sted.

Ikke rart at jeg hadde følelser av nervøsitet! For hvordan skulle jeg 2 dager før, vite hvilke tanker som skulle strømme gjennom sinnet mitt mens jeg var i møtet? Og hvordan skulle jeg klare å opprettholde de i møte? Da tankes natur er å komme å gå.

Resultatet av å se dette, gav meg selv en god latter og det ga ikke lenger mening å skulle underholde disse tankene lenger.

Akkurat som med børsen, så hjelper det oss mennesker å ha forståelse for tankesystemet. Noe som gjør at vi ikke prøver på noe, som ikke er mulig (helt til vi prøver på det hahaha). Med forståelse for hvordan tankesystemet fungerer. Så får vi mennesker en psykologisk og emosjonell frihet. Til å tenke å føle hva som helst, uten å prøve å endre på det.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts