Sannheten setter oss fri

Sannheten setter oss fri

Om du har fobi for edderkopper og skal komme over dette ved å eksponere deg for edderkopper.  Så er selve terapiformen med på, å forsterke misforståelsen om fobier.

Om du har sosial angst og skal komme over dette ved å eksponere deg ved å være i menneskemengder. Så er selve terapiformen med på, å forsterke misforståelsen av årsak til sosial angst.

Om du har angst og skal komme over dette ved å eksponere deg for hva du mener er angst triggeren(e). Så er selve terapiformen med på å forsterke misforståelsen av årsak til angst.

Misforståelser kan følge oss hele livet, men sannheten setter oss fri.

Hva jeg skriver om er ikke for å sverte de metoder som i dag brukes ofte for å skulle hjelpe mennesker. Hva jeg ønsker å belyse, er at det finnes en annen løsning, som ikke forsterker misforståelser på. En forståelse som avslører misforståelser, samt er mer skånsom for personen det gjelder.

Se for deg at ditt barn roper på deg på natten, fordi det er et monster inne på soverommet og barnet ditt er livredd. Når du kommer inn på rommet, ser du at det er månen som lyser inn fra vinduet på en bamse som står på kommoden. Dette skaper en skygge på veggen, som ja kan helt klart se ut som et monster.

Hva ville du gjort i dette tilfelle? Lært barnet ditt hvordan det ikke skal være redd for monster? Eller ville du ha forklart hva som faktisk foregår? At det er månen som lyser inn på bamsen og lager skygger. Og så fort lyset slås på, så forsvinner skyggen.

Et annet eksempel er en person, som tror at det å skulle kjøre buss er årsaken til at de får angst. Om det var tilfelle at en buss (metall, gummi, glass etc.) hadde makt til å skulle putte en følelse i oss, så skulle bussen gjøre dette med alle som steg på bussen.

Men, vi vet at det er ikke tilfelle. Det er mange mennesker som hver dag reiser med bussen og ingen av de får angst. Og det er fordi at følelsen av angst kan ikke komme fra bussen.

Så å skulle eksponere seg ved å skulle gå på bussen for å bli kvitt angst, er som å skulle lære barnet ditt å ikke være redd for monster (skyggen) i rommet sitt.

Triggere er nemlig Tanke forkledd ut som x,y,z (buss etc). Og det å vise mennesker dette faktum, er som å slå på lyset på rommet til barnet ditt. Monsteret (bussen )forsvinner og man står igjen med sannheten som setter oss fri.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts