Resiliens er medfødt

Resiliens er medfødt

Resilliens = evnen vi mennesker har til å komme over vanskelige hendelser i livet.

Det de fleste av oss ikke vet, er at dette er en iboende evne i oss alle. Det er ikke en evne bare for noen utvalgt i denne verden eller om du er i de rette omgivelsene. Vi lærer ikke noe særlig om vår iboende Resilliens når vi vokser opp, så det er kanskje ikke så rart at vi ikke vet at dette er en medfødt kapasitet.

Når vi leser eller hører om mennesker som har kommet over vanskelige ting i livet og blomstrer, så ønsker vi at vi kunne være mer som dem. Men denne evnen er ikke noe personlig, noe en spesifikk personlighet har evnen til eller et spesielt karaktertrekk.

Resiliens er innebygget i oss alle mennesker

Dette gjelder også deg

Vi har alle hatt opplevelser i livet vårt som vi har kommet oss over. Av den enkle grunn at det er innebygget i oss av natur. Men få av oss legger merke til eller tenker over dette. For det er så naturlig for oss.

Å føle at vi ikke klarer å komme å komme over ting som har skjedd er normalt. Det betyr ikke at det er noe galt med oss. Og med dagens forståelse rundt dette peker oss i retningen av at denne evnen må vi tilegne oss. Eller at vi må bare lære oss å leve med det vonde så godt vi kan. Så det er kanskje ikke så rart at vi tror at dette ikke gjelder oss.

Ny forståelse som endrer alt

Men, med forståelsen for hvordan sinnet vårt fungerer på et prinsipielt nivå. Kom også en ny forståelse av at vi alle mennesker har Resilliens iboende i oss. En helt ny dimensjon av det å være menneske ble introdusert. Den dagen Prinsippene bak vår psykologiske opplevelse av livet ble oppdaget av en mann som het Sydney Banks på tidlig 70-tallet.

Hva om vi hadde lært om dette fra vi var små? At det å komme over vanskelige ting ligger i menneskets natur. Det er universelt. Da systemet bak vår psykologiske immunforsvar er universelt. På samme måte som immunforsvaret bak vår biologi er universelt og ligger i menneskets natur. Om vi får et sår, så må ikke vi få dette til å gro og helbredes. Nei, det ligger i vår menneskelige natur at dette skjer helt organisk.

Håpet ligger i å se vår sanne natur

Jeg har de siste 3 årene sett hvor håpefult det er å hjelpe mennesker å se denne sanheten for dem selv. Det stopper dem ikke i å møte på vanskeligheter i livet, men de møter dette med en dyp forståeles for at de er ok – uansett hva som skjer. En liten video om Resiliens til refleksjon og kanskje kan du se noe nytt om din sanne natur.

Du kan registrere deg gratis inne på min hjemmeside, å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Grunnprinsippene på mail.

Lykke til videre med din utforsking av de 3 Prinsipper.

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts