Problemer er ikke hva vi tenker de er…..eller er de det?

Problemer er ikke hva vi tenker de er…..eller er de det?

Jeg finner det like magisk hver gang jeg leser en tekst og opplever å se noe nytt. Denne gangen leste jeg sitatet til Albert Einstein, som jeg har lest kanskje 100 ganger. Det er ett av hans mest kjente sitat, som ofte blir delt på sosiale medier.


«We cannot solve our problems with the same level of thinking that created them” – Albert Einstein.

Tenk deg at 14 ord kan plutselig gi en ny mening etter å ha lest dem over 100 ganger! Men, det er faktisk selve budskapet i sitatet, som gjør at dette er mulig. For meg så var det ordet «level» som plutselig ble fremhevet. Det har vært i sitatet hele tiden, men det var som om jeg så det for første gang.

Før jeg begynte å lære om de 3 Prinsipper, så forstod jeg dette sitatet som at vi må endre våre tanker om vårt problem. Og det finnes utallige metoder og verktøy for akkurat dette innen selvhjelpsindustrien. Alt fra re-framing innen NLP, positiv tenkning innen Positiv Psykologi, rett mental innstilling innen Mental trening osv.

Disse metodene går ut i fra en antagelse om at vårt problem er håndfast. Så om vi bare tenker annerledes om vårt problem, så vil vår opplevelse av «problemet» endre seg.

Og det er her forståelsen av de 3 Prinsipper først artikulert av Sydney Banks tilbake på det tidlige 70-tallet. Etter hans avdekket hvordan våre opplevelser av livet skapes, setter alt på hodet.

Syd begynte å prate om at «The Missing Link» er Tanke. Og når vi får en dypere forståelse for Tankes natur og dens rolle i hvordan verden ser ut for oss. Så ville vi leve livet med en større enkelhet. Det er også her mange går i fella, når de først kommer over denne forståelsen, ofte fra å ha prøvd ut utallige metoder opp i gjennom livet.

Når de hører Tankes natur, så tror de at det prates om vårt mentale støy. At det prates om innhold i tanker. Men hva Sydney Banks oppdaget var Prinsippet Tanke, som er grunnen til at vi kan ha hva vi kaller mentalt støy. Men han så noe dypere en Freud sin filosofi. Han så hvordan den kreative kraften Tanke, er fabrikatet som hele vår realitet er skapt av.

For hvordan verden ser ut for oss, eller sagt på en annen måte. Hva som ser ut som et problem for oss, er også skapt av Tanke (ikke mentalt støy). Vi ser ikke verden og har tanker om den. Vi har ikke «problemer» og har tanker om dem (den er ikke så lett å forstå seg på). Så hva sitatet til Albert Einstein peker mot, er at vårt problem ser ut som det gjør på det bevissthets nivået vi er. Og det som er så håpefullt er at dette er ikke håndfast. Selv om det ser slik ut og oppleves slik.

Det kan kanskje oppfattes provoserende å lese at «problemet ikke er helt hva vi tror det er». Og det er ikke min mening med dette blogginnlegget. Du har kanskje eksempler på ting, som dukker opp i hodet dit når du leser dette. Men, om du er villig til å legge til side hva du måtte tenke om, så kanskje du kan se noe nytt?

Denne forståelsen har blitt introdusert for mennesker i situasjoner, som jeg ikke kunne ønsket for min verste fiende. Hvor problemene eller hva de står i, ser så håndfast ut som en tykk murvegg. Men, det er kanskje derfor jeg også elsker å følge med endringer som skjer i akkurat disse områdene. For det ser så solid, ut hva disse menneskene har å hanskes med. At jeg selv til tider kan tro at hva jeg har skrevet her er bare tull.

Er du klar for å se noe nytt, som ikke bare vil ryste alt du tror om livet og deg selv? Men som kan skape så mye håp at du som meg, tror at problemer vi ser i verden i dag er enklere å løse en antatt? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut disse sidene. One Solution Global, Beyond Recovery, The real change portal, Modello, The Insight Alliance.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts