Prinsippene peker oss mot hva som skjer bak kulissene til våre opplevelser

Prinsippene peker oss mot hva som skjer bak kulissene til våre opplevelser

Ukens blogginnlegg er en fortsettelse fra forrige ukes blogginnlegg, Hvorfor lever så mange mennesker i et mentalt fengsel. Og hvordan settes vi fri? Om du ikke har lest den, anbefaler jeg deg å lese den først og komme tilbake og leser denne.

Bak kulissene

Grunnen til at jeg ønsker å skrive en fortsettelse. Er fordi forståelsen av Prinsippene peker oss mot noe dypere, enn de tankene som surrer rundt i hodet vårt til enhver tid. Mot hva som utspiller seg bak kulissene kan man si, som ikke er så synlige som våre personlig tanker som sinnet vårt kringkaster.

Hva som foregår bak kulissene kan lett overses, når alt fokuset er rettet mot hva som skjer i forgrunnen. Det er i forgrunnen de fleste modaliteter jobber med, både inne psykologi, psykiatri, mentaltrening etc.

Men, hva forståelsen av Prinsippene har brakt på bordet. Er at vi mennesker kan få en mer riktig og eksakt forståelse for hva vi kaller opplevelser. Og dette oppklarer våre misforståelser, om hvor vi tror våre opplevelser kommer fra.

Fordi det ser slik ut, betyr ikke at det er sant

For hvordan det ser ut for oss mennesker, så er tankene som surrer rundt i hodet vårt og våre personlige historier. Et produkt av opplevelser, som kommer til oss fra våre omgivelser. Og dette ser virkelig ut og det føles virkelig. Men, det er ikke sant.

Hva Prinsippene peker mot. Er at hva vi kaller opplevelse, er også skapt av tanke. Tanke som er en kreativ energi, som gjør at vi kan se, høre, lukte, smake og føle hva vi kaller vår realitet.

Jeg skal gi deg et lite hint, som vil peke deg i retningen av kilden til våre opplevelser. Som går forbi våre personlige tanker og innover. Har du lagt merke til at din opplevelse kan endre seg, selv om situasjonen eller omstendigheten ikke har endret seg?

Det kan høres veldig lite ut det jeg peker deg mot nå, men spørsmålet er. Hvordan er dette mulig? Og før Sydney Banks avdekket Prinsippene, så var vel ikke dette spørsmålet relevant. For hvorfor det er mulig, er på grunn av at våre opplevelser kommer til live innenfra oss via energien Tanke. Eller som vi sier i forståelsen av Prinsippene, via Prinsippet Tanke.

Denne oppdagelsen er utrolig håpefull for oss mennesker. For det betyr at vi er aldri fastlåste i å måtte ha en opplevelse av en og samme ting. Jeg skal dele en personlig erfaring med deg, hvor jeg har sett dette veldig klart og som har forandret livet mitt på måter jeg ikke kunne drømme om.

Med innsikt så forsvant opplevelsen

For de som har fulgt meg en stund, har hørt at etter at jeg kom over forståelsen av Prinsippene, så har jeg fått et fantastisk forhold til min pappa.  I forkant av dette så var mitt forhold til han veldig dårlig. Lettere sagt, så prøvde jeg å ha så lite som mulig å gjøre med han. Etter å ha innsikter inn i den uunngåelige linken mellom Tanke og følelse. Så forstod jeg uten tvil, at ingen mennesker kunne få meg til å føle noe.

Denne innsikten gjorde at hele min opplevelse av min far skiftet, fra å se en mann som kunne irritere på seg gråstein. Til at dette ikke lenger var en del av min opplevelse. Den hadde forduftet og blitt borte. Ganske magisk, er du ikke enig?

Så vårt forhold nå er ikke, at jeg fortsatt ser en mann, som kan irritere på seg gråstein. For så å ha andre tanker om han. Nei «mannen som kan irritere på seg gråstein» var også skapt av tanke og de har jeg ikke lenger.

Etter å ha sett og opplevd denne endringen i livet mitt, så gir metaforen om at menneskesinnet fungerer som en projektor og ikke som et kamera fulstendig mening.

Den ultimate frihet

Jeg vet at når man ikke ser dette innsiktsfullt, så er det fort gjort å tenke. Ja men, hva med psykopater, mordere etc. Og da har du fortsatt fokus på hva som skjer foran kulissene og ikke hva som skjer bak. Hva som er foran kulissene har allerede tatt form, og vi kan ikke se hva prinsippene peker mot fra selve illusjonen. Eller sagt på en annen måte. Om vi står foran kulissene, så ser vi ikke hva som skjer bak og det er ganske logisk.

Så det eneste jeg ønsker å invitere deg til, er å la de tankene gå og vær nysgjerrig på om det finnes noe bak kulissen du ikke har innsett. Og dette kan være med å åpne døren litt på gløtt, til den ultimate frihet. En frihet som alltid har vært og kommer alltid til å være der for oss mennesker. Om vi innser det.


«There is nothing in your experience that isn’t first in your thinking and there is nothing in your thinking that isn’t in your experience” – George Pransky

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts