Ønsker du kontroll av sinnet eller frihet i sinnet?

Ønsker du kontroll av sinnet eller frihet i sinnet?

Mange ganger når jeg har samtaler med klienter, så spør jeg dem om hva de ville ha valgt av; kontroll av sinnet eller frihet i sinnet? Og til dagsdato har alle jeg har spurt, svart frihet i sinnet.

Og da forteller jeg dem at jeg har en gledelig nyhet til dem. Vi har allerede frihet i sinnet og vi har aldri og kommer aldri til å ha kontroll over sinnet.

Hva mener du med det tenker du kanskje nå? La meg spørre deg et spørsmål, som vil peke deg i retningen av hva jeg mener med at vi ikke har kontroll. Hva kommer du til å tenke om 2 min? Det er ganske innlysende at det har vi ingen anelse om. La oss se på om det er mulig å endre en tank.

Prøv å endre tankene din…..ikke den tanken som kom nå, for den har du allerede hatt. En tanke som vi allerede har hatt er kommet og gått. Det er allerede for sent å skulle gjøre noe med den. Med andre ord, du må endre den tanken du ikke har hatt enda.

Det finnes intelligente systemer i universet, naturen og i oss. Systemer som fungerer på en måte, om vi vet om det eller ikke. Ta for eksempel solsystemet, værsystemet eller det respiratoriske systemet. Det ville for eksempel ikke falle oss inn å tro at vi burde eller kunne kontrollere noen av disse systemene.

Det respiratoriske systemet håndterer pusten for oss. Vi har en mulighet til å puste dypt inn eller å holde pusten for en liten stund. Men, å tro at vi skulle kontrollere eller håndtere pusten vår hvert eneste sekund ville ikke vært mulig. Og like sikkert som at vi får et nytt hjerteslag, så får vi et nytt åndedrag. Dette er bygget inn i systemets natur.

Det finnes også et annet intelligent system i oss, som få av oss har lært noe om i løpet av vår oppvekst. Og det er det psykologiske systemet. Det systemet som sørger for at vi kan tenke og føle, og ha hva vi kaller en opplevelse.

For noen uker siden holdt jeg en online workshop hvor vi utforsket dette systemet. Og det var et par ting som ble ganske tydelig for deltagerne, som de ikke hadde sett tidligere. Vi mennesker kontrollerer ikke våre opplevelser og våre følelser kommer 100% fra den kreative kraften tanke i øyeblikket.

Å se dette systemet mer klart og dens funksjon, tar bort en del unødvendig tenking. På lik linje som når de gikk fra å tro at jorda var flat, til å forstå at jorda var rund. Så falt flatjord tenking bort av seg selv, da det ikke lenger var logisk for mennesker å ha denne type tenkning lenger.

Dette er også hva som skjer når vi mennesker får kunnskap og forståelse om det psykologiske systemet bak hvordan opplevelser skapes. Tenking om å skulle kontrollere sinnet faller bort og sinnet får gjøre den jobben den er ment til å gjøre.

Om du ønsker å utforske det psykologiske systemet mere, kan du melde deg inn i den lukkede gruppa VisdomiFlyt. Der holdes det månedlige webinarer og jeg tilbyr online workshop for medlemmer. Her er en kort video med en ung gutt og hans historie, med hvordan livet hans endret seg med å se hva som står bak våre opplevelser.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts