Hvordan gå fra å slite i livet til å blomstre i livet?

Hvordan gå fra å slite i livet til å blomstre i livet?

For 3 år siden kom jeg over en ny forståelse om hvordan menneskesinnet fungerer. Den har hatt en dyp innvirkning på mitt eget liv og livene til de menneskene jeg har hjulpet i løpet av disse årene. Jeg sammenligner implikasjonene av denne forståelsen med forståelsen om at jorda er rund og ikke flat.

Grunnen til det er, når menneskeheten fikk en forståelse for at jorda ikke var flat men rund, endret dette en del ting for oss. I form av at vi utvidet horisonten vår. Vi hadde plutselig muligheter som ikke var synlig for oss med gammel forståelse. Samt menneskets tenkemåte endret seg helt organisk. For eksempel frykter som ikke hadde rot i sannhet (falle over kanten), falt bort helt av seg selv. Helt uten noen form for at vi måtte endre tankesettet vårt. Det var kun en korrekt forståelse av jordas form, som gjorde alle endringene for oss. Forståelsen jeg kom over er på lik linje med rund jord oppdagelsen. Og den har endret livene til 1000 vis av mennesker verden over.

Her er noen eksempler på endring
 • Å ha levd med smerte og angst i 45 år, til å leve et smerte fritt og angst fritt liv. Som nå blomstrer av kreativitet og livsglede han aldri før har opplevd
 • Å være deprimert og suicida etter et voldelig ekteskap. Til å blomstre og  å virkelig engasjere seg i livet og sin familie igjen
 • Å ha levd med PTSD i over 11 år pga. av en mord brann på jobb. Til at alle symptomer som gjorde at hun ikke var i stand til å jobbe eller fungere i hverdagen forsvant.
 • Å ha vært langtidssykemeldt pga. stress og utbrenthet i forbindelse med jobben, er i samme jobb og lever et stress fritt liv hun ikke trodde var mulig i sin jobb.

Det finnes tusenvis av denne typen historier. Av mennesker, som i mange år har slitt og prøvd ut alt mulig. Alt fra teknikker, øvelser, terapi former, kurser o.l, uten å ha kommet seg ut av hva de sliter med. Først når deres forståelse om hvordan vi mennesker fungerer endret seg, snudde dette opp ned på livet deres og de var frie.  Ingenting i deres liv endret seg, men alt ble annerledes. Kun pga av et skifte i deres forståelse om hvordan vi mennesker fungerer på et fundamentalt nivå.

Hva er det du prater om?

Så hva er denne forståelsen du prate om tenker du kanskje nå? Først vil jeg si at, hver og en av oss må SE for oss selv, hva denne nye forståelsen peker oss mennesker mot. For på lik linje med flat jord tiden. Selv om vi vet at jorda er rund i dag, så ser den ganske flat ut. Men, vi har vokst opp med en kollektiv forståelse for at den er rund. Hva vi ikke har en kollektiv forståelse for, er hvor våre følelser kommer fra.

« Vi lever i følelsen av energien Tanke og ikke i følelsen av våre omgivelser»

Ta en liten stund til å reflektere over denne setningen. Da mener jeg ikke ordene, men hva den peker mot. For når vi ser den dypere sannheten i hva denne setningen peker mot, har den en del implikasjoner som vil endre livet ditt totalt.

For implikasjoner med denne sannheten om oss mennesker, at vi kan kun føle energien Tanke i øyeblikket. Vil ta bort en del misforståelser vi lever med, når det kommer til hvor våre følelser kommer fra.

Her er noen eksempler på våre misforståelser
 • Jobben min kan få meg til å føle meg stresset
 • Jeg får et angstanfall fordi jeg skal ut å kjøre bil
 • Jeg er deprimert pga av min fortid
 • Sjefen min gjør meg frustrert
 • Mannen/Kona mi gjør meg sint
 • Solen gjør meg glad
 • Annerkjennelse fra andre gjør at jeg føler meg verdig

Dette er bare noen få eksempler på misforståelser vi lever i som mennesker. Og du kan sikkert komme på 1000 vis selv, når du først begynner å reflektere over dette. Det ser ut for oss at noe i våre omgivelser, andre personer, fortid, fremtid eller situasjoner kan skape følelser i oss. Og denne misforståelsen er grunnen til at vi mennesker lider og verden ser ut som den gjør i dag.

Hvordan lære om denne forståelsen?

Er du nysgjerrig på forståelsen som snur opp ned på hvordan vi mennesker forstår oss selv og verden vi lever i? Jeg kommer ikke til å skrive om den nå, men du finner masse informasjon på nettet.

Her er noen anbefalinger. Three Principles Foundation,  The three principles movies, IntervjuerNorsk Blogg, Norsk Facebook side, Norsk Podcast – VisdomiFlyt , Mentor utdanning for menneske hjelpere og Bøker. Dette for at du selv, i ditt eget tempo kan ta en nærmere titt på dette. Og lære om de grunnleggende Prinsippene bak den menneskelige opplevelse av livet.

Om du har spørsmål eller du skulle ønske å ha en samtale om forståelsen? Da er det bare å kontakte meg på marianne@3pinstitutet.no. Jeg har startet en hjelpegruppe i Kristiansand, som heter Well-being uten grenser. Der kan man lære om denne forståelsen. Dette er et gratis tilbud og du finner mere informasjon om gruppa og datoer inne på vår facebook side @wellbeingkrs.

Du kan registrere deg gratis inne på min hjemmeside, å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Grunnprinsippene på mail.

LYKKE TIL MED UTFORSKNINGEN

Hjertelig hilsen

Marianne Kronkvist

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts