Nøkkelen til inspirasjon, motivasjon og kreativitet

Dagene opp mot at jeg skulle ha klart forrige ukes blogginnlegg, så sleit jeg med å finne tema jeg skulle skrive om. I 2 dager så gikk jeg og grublet, tenkte og klarte ikke å lande på noe som helst. Tanker som, ønsker folk å høre om dette? Har jeg skrevet noe lignende før? Ser jeg dette dypt nok? Helt til det gikk opp for meg, at jeg prøvde å finne kreativitet og inspirasjon i intellektet mitt!

Du har sikkert hørt om når mennesker blir spurt, hvor de har sine beste ideer? Så svarer de ting som; i dusjen, i bilen, når de er ute i naturen, på ferie eller når de er ute og løper. Fellesnevner for alle disse situasjonene, er at de prøver ikke intellektuelt å komme opp med en god ide. De har med andre ord et klart sinn.

Jeg husker første gangen jeg hørte at noen innen 3P pratet om dette med klarhet og prestasjon. Jeg tror det var et webinar med Jamie Smart for en del år siden. Men der og da, så gav det meg ikke så mye. Før jeg en dag hørte Aaron Turner prate om fordelene med et klart sinn.

Han pratet om hvordan vi mennesker på en måte forsvarte det å ha et uklart sinn (jeg kjente meg godt igjen i det han sa). Han hadde historier om hvordan mange av hans klienter. I begynnelsen av deres samarbeide, mente at det var nødvendig å ha et uklart sinn! Fordi intellektet var viktig for deres arbeide. Men, de skiftet fort mening etter noen dager med Aaron. Hvor de lærte om hvordan vi mennesker er koblet til en intelligens, som var den sanne kilden til inspirasjon, motivasjon og kreativitet.

Etter hvert så begynte alle å sette pris på å ha et klart sinn, da deres sinn begynte å bremse ned. Mange av de kunne ikke huske hvordan det var å ha et klart sinn, som ikke alltid var opptatt med analysering. De så hvordan de selv presterte bedre fra et sted av klarhet, enn fra stress og uklarhet. I en jobb som de før følte var tung, kjedelig og krevende, opplevde de nå motivasjon, inspirasjon og de hadde nye kreative løsninger på utfordringer i bedriften.

Forståelsen av Prinsippene beskriver hvordan vi alle har tilgang til visdom og en intelligens, som finnes før vårt intellekt. Før var jeg ikke klar over dette og hadde kun intellektet mitt å lene meg på. Ingen hadde lært meg i løpet av mine 40 år, at sinnet ville servere meg de tankene jeg trengte til enhver tid. Tanker som var responsiv til hva jeg skulle utføre eller hva jeg stod ovenfor.

Dette betyr ikke at vi skal forkaste intellektet, for vi er helt avhengig av det. Ellers ville vi ikke huske hvem som var våre foreldre, hvor vi bodde, at vi ikke bør gå på rødt lys, vi måtte læres opp til å kjøre bil hver eneste dag. Intellektet er et viktig verktøy, som hjelper oss. Men som Sydney Banks skriver i boken The Missing Link;


Those who have found a balance between their intelligence and their innate wisdom are the lucky ones. – Sydney Banks

Og ja jeg må innrømme at jeg føler meg utrolig heldig, som kom over forståelsen av Prinsippene og hvordan sinnet vårt fungerer. Jeg lever ikke livet mitt ut fra mentale krefter, strev og stress lenger. Bortsett fra når jeg mister det av syne. Jeg lever mesteparten av mitt liv fra inspirasjon, motivasjon og kreativitet, som et lite barn. Jeg tuller med å si at jeg leker livet, for det er slik det oppleves for meg nå.

Når det kom til mitt blogginnlegg som jeg skulle skrive. Kom tema til meg, så fort jeg så at jeg prøvde å finne kreativitet og inspirasjon i intellektet. For helt automatisk så sluttet jeg å tenke på det, og vips så kom tema. Og ikke bare et tema, men 3 temaer (inkludert dette). Så nå har jeg blogginnlegg stående i kø noen uker fremover.


Creativity is intelligence having fun – Albert Einstein

Michel Neill har kommet med en ny TEDx talk, som jeg ønsker å avlutte dette blogginnlegget med. Enjoy!

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne