Navigerer du forståelsen av Prinsippene etter positive og negative følelser?

Navigerer du forståelsen av Prinsippene etter positive og negative følelser?

I en mentor samtale sist uke, pratet jeg med ei som fortalte meg om at hun kalte barnebarnet sitt for sin medisin. Og grunnen var at han fikk henne til å føle glede. Jeg spurte henne et spørsmål som har blitt mer og mer viktig i min mentorering den siste tiden.

Hvor tenker du at følelsen av glede kommer fra? Og hun sa at den kommer fra mitt barnebarn, det er derfor jeg kaller han min medisin. Det var helt tydelig for meg at hun hadde splittet Tanke og følelse, og derfor så det ut for henne at denne gode følelsen kom fra han.

I løpet av de siste 5 månedene så har jeg fordypet meg inn i å se på logikken bak hva Prinsippene peker mot. Og jeg skal love deg at jeg har fått meg noen overaskende innsikter inn i hvordan jeg har vært helt utenfor logikken (hva Prinsippene beskriver), men trodd noe annet.

Dette har vært rundt det vi kaller gode/positive følelser. Det har vært helt usynlig for meg at jeg har trodd at de har kommet fra noe annet enn Tanke i øyeblikket. Med andre ord, så har jeg trodd at det går an å ha en opplevelse uten at Tanke er inkludert.

Logikken bak vårt fantastiske psykologiske system

Det finnes et spørsmål som vil vise oss om vi er i tråd med logikken bak Prinsippene eller om vi er helt utenfor logikken, og det spørsmålet er: Hvor tenker du at din følelse kommer fra? Dette ultimate spørsmålet peker oss vekk i fra positiv og negativ til selve logikken om hvordan det fungerer.

Det er en logikk basert på fundamentale prinsipper bak den menneskelige opplevelsen som ikke alltid er synlig. Denne logikken bringer en presis og dyp åpenbaring om det mentale livets natur og hvordan det fungerer. Når vi har innsikt om dette, begynner vi å se hvordan denne logikken fungerer i vår egen psykologiske opplevelse.

Gjennom tidene har det vært opplysende for menneskeheten når vi har klart å fortelle forskjellen mellom hvordan noe faktisk fungerer, og hvordan det ikke gjør det. Når menneskeheten avdekker grunnleggende kunnskap, kunnskap som alltid har eksistert, men som ikke tidligere har blitt forstått i stor skala, er det et paradigmeskifte, et evolusjonært sprang i vår utvikling.

Forståelsen av at jorden er rund, at vi eksisterer i et sol sentrert solsystem, og at bakterier er noe som påvirker menneskers helse, er alle eksempler på evolusjonære sprang. Der vi har klart å forstå hvordan disse systemene faktisk fungerer, og derfor hvordan de ikke gjør det. En åpenbaring av denne ordenen, som avdekker en dypere eksisterende logikk, vil utelukke overtro, konkurrerende teorier og selvlagde filosofier som tidligere ble antatt for å være sanne.

Misforståelser om følelser

Menneskeheten misforstår i stor grad hvordan menneskesinnet fungerer. Frem til Sydney Banks innsikt inn i Prinsippene, har vi levd med en forståelse om at våre opplevelser kommer fra våre omgivelser, fortid/fremtid, andre mennesker, vår identitet og det ser virkelig slik ut. Så å nå ha fundamentale Prinsipper som peker på en pre-eksisterende logikk om hvordan det fungerer er stort.

I løpet av årene jeg har jobbet med mennesker ut i fra forståelsen av Prinsippene, så har jeg ofte hørt at folk beskriver det å ha gode følelser som om dette bekreftet at de forstår eller lever i tråd med forståelsen. Og vi hører mye i forståelsen at det er bare å vente på en god følelse, for tanke kommer og går. Og jeg må innrømme at jeg selv også har falt for dette, uten helt å ha sett det.

Men, om vi ikke tar med de gode/positive følelsene vi har med i betraktningen om hvor vi tror våre følelser/opplevelser kommer fra, så prater vi ikke om et system basert på Prinsipper. Så når vi sier at vi lever i følelsen av Tanke i øyeblikket, så er dette 100% av hva vi føler 100% av tiden.

Tanke er en konstant

For, når vi prater om Tanke, så prater vi om noe som er konstant. Tanke kan ikke skrus av, på samme måte som tyngdekraften ikke kan skrus av. Med andre ord så prater vi ikke om kognitive tanker som kommer og går, men et pre-eksisterende system som fantes før vi ble født og vil eksistere etter at vi dør.

Så spørsmålet; Hvor tror du din følelse kommer fra? avdekker Prinsippene bak vår spirituelle og psykologiske funksjon som mennesker. Vi skulle tro at dette spørsmålet ikke hadde noe spesielt med seg, men det er et dypere spørsmål enn det vi tror.

Misforståelse om hvor våre følelser kommer fra, og da spesielt de vi betegner som god/positive, er med på å drive oss mennesker inn i en endeløs søken etter dette i omstendigheter, andre personer, ting etc. Og etterlater oss med en opplevelse av at vi ikke kan være lykkelig i livet før x, y, z er på plass.

Til høsten setter jeg opp to 5 ukers onlinekurs; How the mind works, hvor vi tar et dypdykk inn i logikken bak Prinsippene og den menneskelige opplevelse av livet. Du finner mer informasjon HER.

All feelings, wether positive or negative, derive and come alive from the Power Of Thought – Sydney Banks

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts