Når du føler at du går i tusen biter

Når du føler at du går i tusen biter

Om du har elsket noen dypt, så kan også sorgen bli dyp når de har gått bort. Og i dette dypet kan det føles som om man går i tusen biter.

Jeg har tidligere vært redd for sterke følelser, så jeg har alltid prøvd å kontrollere dem. For tanken på å bare la hva som trenger å gå igjennom meg bare få fri vei, det var alt for skremmende.

Jeg så for meg at jeg ville gå i tusen biter. Og at jeg måtte prøve å samle alle disse bitene, for så å gå videre i livet for å bli hel igjen. Om det i det hele tatt var mulig å få samlet sammen så mange biter til å bli hel igjen.

I forbindelse med min mors bortgang er jeg heldigvis på et helt annet sted, når det kommer til å forstå følelser og hvor de kommer fra. Og jeg kan ikke si noe annet enn at, det har hjulpet meg enormt mye i min dype sorg.

For det er en dyp sorg for meg. Jeg elsket henne så dypt både som min mor, men hun var også min beste venninne. Vi hadde et veldig spesielt forhold. Helt siden jeg var lita jente, har vi hengt i rumpa til hverandre.

Når du føler at du går i tusen biter

Hva jeg har fått oppleve gjennom denne dype sorgen. Hvor jeg har følt at jeg har gått i tusen biter. Så har det ikke vært nødvendig å samle disse tusen bitene, da de har kun vært tanker i øyeblikket, som har skapt en sterk følelse i meg.

Og når følelsen bare har fått gått fritt igjennom meg, så oppdaget jeg at jeg var ikke disse bitene. Jeg var fortsatt like hel, ingen biter å måtte samle sammen, det krevdes ingenting av meg.

Så i løpet av de siste dagene har jeg gått i tusen biter mange ganger, men med en viten om at min indre kjerne er like hel. Sorgen har fått gått dypt ned, helt ned til den dype kjærligheten jeg har i meg. Det er utrolig vondt, men jeg forstår nå at jeg kan både romme det og tillate hva som «er» i øyeblikket være som det er.

Forståelse hjelper oss i alle aspekter av livet og døden

Med forståelse for følelser, så går også frykten for sterke følelser bort. De får komme å gå helt naturlig, slik de er ment til å gjøre. Vi er skapt på denne måten, så perfekte til å romme alle følelser fra ekstase til dyp sorg.

Å være menneske betyr å ha et variert spekter av følelser, ingen er mer riktig eller feil. Men vi har også en dypere aspekt av hvem vi er, som ikke berøres av hverken bortgang av noen du er glad i eller sorgen etter at de har gått bort.

Jeg skrev et dikt til mamma den dagen hun gikk bort;

Når jeg lukker øynene,
så kan jeg se deg

Når jeg lytter dypt,
så kan jeg høre deg

Når mitt hjerte åpner
seg, så kan jeg føle deg

Kjære mamma….

Du har forlatt kroppen
din, men du har ikke
forlatt meg

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts