Misforstått identitet – hvem vi er, er hva som er konstant

Misforstått identitet – hvem vi er, er hva som er konstant

Mens jeg satt og så på en serie her en kveld, slo det meg plutselig at jeg var helt blind for at hva jeg så på var en skjerm. Jeg var helt oppslukt i selve serien og hva som utspilte seg på skjermen. Så selve skjermen var usynlig for meg, selv om den var det eneste som var konstant.

Vår sanne natur er konstant

Da slo det meg at slik er det også med hvem vi er – vår sanne natur. Vi er oppslukt med å identifiserer oss med hva som kommer og går – opplevelse. Det er usynlig for oss hva som faktisk er der konstant og observerer hva vi kaller opplevelser.

I dette øyeblikket fikk jeg igjen et glimt av min sanne natur.

Hvem har problemet?

Å få glimt av vår sanne natur, har enorm påvirkning på våre liv. Og jeg ser denne sannheten gang på gang med mine klienter. For hva de kommer med av problemer og utfordringer, har en tendens til å forsvinne i det de får et glimt av deres sanne natur.

Hvem de trodde de var, hadde problemet eller utfordringen. De har misforstått sin identitet med hva som kommer og går. Men, et glimt av det konstante, endrer alt for dem.

Transformasjon

Ta for eksempel en klient av meg, som kom til meg i forbindelse med at han hadde diagnosen bi-polar. Han hadde slitt mesteparten av sitt voksene liv med dype depresjoner og til tider med maniske oppturer. Når ting roet seg ned, brukte han mye tid på å bekymret seg over alt han ikke hadde fått gjort mens han var i en tilstand av å ikke fungere.

Etter 2 samtaler hvor vi utforsket Prinsippene og hvem er vi, så fikk han et glimt av sin sanne natur. Eller som han selv kalte det «kilden». Han gjenkjente at dette konstante alltid hadde vært der. Uavhengig av hva han hadde slitt med i livet, så var denne kilden uberørt.

Sannheten er den, at vi alle har den mentale helsen og velvære vi trenger allerede iboende i oss. Å gjenkjenne dette i seg selv, hjelper oss å møte tanker og følelser på en mer fleksibel og åpen måte. Uten å identifisere oss sånn med hva som kommer og går, men har en dyp fornemmelse av at hvem vi er, er hva som er konstant.

Allow your awareness to go beneath your ever-changing thoughts and beliefs about who you are. Allow it to rest in the truth deep inside. The truth of love, wholeness, life, creativity, freedom, excellence and unlimited potential» fra boken Real – The Inside-out guide to being your self

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts