Livets berg og dalbane behøver ikke å være overveldende

Livets berg og dalbane behøver ikke å være overveldende

For en stund tilbake hadde jeg en samtale med en ung kvinne, for å se om vi skulle jobbe sammen. Hun var på jakt etter en 3P Mentor i forbindelse med sine utfordringer. Og slik er det, mennesker kontakter meg med forskjellige utfordringer de står ovenfor i sine liv. Det kan være seg en spesifik situasjon, personlige relasjoner og også i forbindelse med diagnoser de har fått.

Med litt så kommer man en lang vei med forståelsen

Hun fortalte litt om seg selv og hvordan hun hadde kommet over forståelsen av Prinsippene. Hun bemerket også selv, at ut fra det lille hun hadde forstått, så hun at noen annen form for hjelp ville ta henne vekk fra hvor svarene lå – i henne selv. Jeg ble ganske overasket av hennes kommentar og klarhet rundt dette.

Når det kom til hennes så langt forståelse av Prinsippene, så hadde hun hatt glimt av hvordan hennes opplevelser skaptes via hennes sinnstilstand. Og dette er noe mennesker ofte begynner å se ganske fort. Men, så kommer neste steg som også er velkjent i denne type samtaler. «Hvordan kan jeg ha bedre opplevelser mer av tiden».

Med det så menes det at man ønsker ikke svingningene i opplevelser fra hva vi kaller dårlige til gode opplevelser. Om man tar metaforen om heisen, jo høyere heisen er jo bedre har vi det. Så kan man begynne å ønske å være mer i toppetasjen enn i kjelleren. Og dette er helt normalt, vi mennesker ønsker å ha det godt.

Livet er som en berg og dalbane

Etter å ha hørt på henne en stund og det ble klart for meg at hva hun var på jakt etter, var å være mer i toppetasjen, så spurte jeg henne følgende spørsmål. Når du trener og blir støl, blir du overveldet av mye tankestøy rundt at du er støl (går ned i kjelleretasjen)? Hun lo litt av mitt spørsmål og svarte, nei det gjør jeg ikke. Hvorfor ikke det spurte jeg henne?

Vel, jeg vet at jeg er støl på grunn av at jeg har trent. Jeg vet at kroppen min vil restituere seg av seg selv, så det vil gå over. Så du mener at med forståelse så kan vi ha det ubehagelig uten at det ubehagelige tar overhånd (svingninger i opplevelser)? Ja, det er helt riktig og jeg ser hvor du vil hen med dette sa hun og smilte.

Vi ble stille en lang stund. Og dette skjer ofte i samtaler jeg har med mennesker, når jeg peker de i retningen av at det er ikke noe å skulle gjøre. Samt at livets berg og dalbane behøver ikke å være overveldende.

Avlæring

Saken er det. Mange kommer til meg for å bli kvitt uønskede opplevelser. Man ser på forståelsen nesten som en form for avlæring av opplevelser. For meg ser det mer ut som en avlæring av «misforståelse» av hvor våre opplevelser kommer fra. Prinsippene er en ren beskrivelse av hvordan opplevelser skapes.

Den første er komplisert og krever masse jobbing med seg selv. Den andre er enkel og krever kun innsikter (noe vi er skapt til å ha). Vi får en forståelse som hjelper oss, til å navigere livet på en enklere måte, enn å prøve å rømme fra livets opp og nedturer.

«You can’t change the roller coaster of experience, but you can understand it in a way that takes the fear and the upset out of it» – Linda Pransky

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts