Livet er hardt eller er det det? Jeg har forelsket meg i livet!

Livet er hardt eller er det det? Jeg har forelsket meg i livet!

Jeg er vokst opp med å høre at livet er hardt, men det blir hva du gjør det til selv.

Mamma var så å si eneforsørger for meg. Hun var vel egentlig både mamma og pappa for meg. Med dårlig råd selv om hun hadde flere jobber, så hørte jeg ofte at livet var hardt.

Til tider var det ikke mye penger igjen til mat, men mamma var oppfinnsom. Suppe med tørre brødbiter og litt ost, som jeg ble fortalt var Fransk suppe og et stearinlys på bordet. Jeg stor koste meg, og dagen etterpå fortalte jeg alle mine klassekamerater at jeg hadde vært i Frankrike.

Å skulle begynne på skolen fikk jeg høre at ville bli hardt. For man måtte prestere å få gode karakterer, slik at man fikk seg en jobb for å tjene penger til livets opphold.

Når vi begynte å få prøver på skolen, så var jeg så nervøs hver eneste gang, at jeg følte meg syk. Jeg hadde magesmerter flere dager i forvegen. Men, jeg fikk høre at det blir hva du gjør det til. På videregående før en tentamen, så hadde jeg så sterke magesmerter at jeg ikke klarte å gå. Nå viste det seg at det var ikke nerver, men blindtarmbetennelse. Så det ble ikke noen tentamen den dagen, men en operasjon i stedet for.

Å skulle begynne å jobbe fikk jeg høre var hardt. For i arbeidslivet måtte man prestere for å vise hva man var god for. Det var viktig å få en god jobb, helst noe som var fint på papiret.

Jeg begynte å jage etter prestisje, for å vise de rundt meg at jeg kunne og at jeg var flink pike. En normal i arbeidslivet var at det var stressende, men jeg viste jo at det blir hva man gjør det til selv. Så jeg tråkket bare mer på gassen og jeg kunne ikke være mer enig i utsagnet om at livet er hardt.

Så livet er hardt, men det blir hva du gjør det til selv har fulgt meg hele livet. Og det var hva jeg hørte rundt meg når jeg vokste opp. Stress, bekymring og at livet var hardt er helt normalt. Ingen av oss kommer unna.

Den gangen var jeg helt uvitende om, og det var også de rundt meg. Livet behøver ikke å være slik. Livet kan selv i kaos, i storm og i utfordringer. Leves med en indre fred, harmoni og enkelhet.

Dette fikk jeg først et glimt av etter å ha vært på et kurs, hvor jeg ble kjent med en dame som også strevde med livet. Noen måneder etter kurset kom vi i kontakt igjen. Da hadde denne dama forandret seg totalt. Fra en usikkerhet til en så tilstedeværende trygghet, at jeg nesten ikke kjente henne igjen.

Hva hun hadde kommet over, var forståelsen av Prinsippene. Og jeg ble momentant nysgjerrig! Hva var det, som kunne ha endret henne på så kort tid? Og på en så bemerkelsesverdig måte? Dette var min start på å utforske og få innsikter inn i hvordan våre opplevelser skapes. Det hørtes for godt ut til å være sant i begynnelsen, men nysgjerrigheten min ble større enn egoet mitt.

Etterhvert så tok mine innsikter meg fra å leve et liv i stress, som jeg uskyldig trodde var uunngåelig på grunn av mine omstendigheter. Til å leve et liv hvor jeg oppsøker stress i ny og ne, selv i kaos og i storm. Mine innsikter tok meg inn i en så bunnsolid trygghet i meg selv, at ingen utfordringer ble oppfattet som problemer. Mine relasjoner til mine nærmeste gikk fra frustrasjon til glede og kjærlighet. Forståelsen av prinsippene hadde ikke fikset problemene mine, det var at problemene mine så ikke ut som problemer lenger.

Nå så har jeg forelsket meg i livet. Livet har blitt mer som en lek, enn at det er hardt og det blir hva man gjør det til. Jeg var ikke klar over at man som voksen kunne våkne om morgenen, og glede seg sånn til dagen som ligger foran deg. Like ivrig som et barn, for at dagen skal begynne.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts