Kan vi legge vår fortid bak oss? Eller er det noe vi ikke ser i dette budskapet som holder oss fastlåste?

Kan vi legge vår fortid bak oss? Eller er det noe vi ikke ser i dette budskapet som holder oss fastlåste?

Det florerer av sitater i sosiale medier med budskap om vår fortid: If you don’t leave your past in the past it will destroy your future.

Og det kan høres veldig bra ut og det er en snev av sannhet i dem. Men, det er en stor misforståelse, som ikke er så lett å se i dette budskapet. Noe jeg har fått erfare når jeg hjelper mennesker som sliter. Og denne uskyldige misforståelsen vi har om vår fortid, holder mange av oss mennesker fastlåste i våre liv. Det føles som om vi er fanget av vår fortid. Jeg ønsker ikke at du skal ta mine ord for sannhet i det jeg skal prøve å belyse nå, men at du tar en nærmere titt for deg selv.

Så «here we go». Jeg skal prøve å forklare dette på en måte, slik at mine ord er som en veiviser, til at du kan se din egen sannhet.

10 min tilbake

Si du lager middag. Og når middagen er ferdig etter 10 minutter, så smaker ikke maten godt. Du har puttet noe i retten som ikke skulle være der. Og dermed ble den ikke god. Du kan ikke gå tilbake 10 min i tid og gjøre noen endringer. For denne tiden er over og kan ikke tas igjen. Hva du kan gjøre, er å lage retten på nytt her og nå. For den eneste tiden som finnes, er her og nå.

1 uke tilbake

Si du for en uke siden kranglet med din sambo/mann/kone (sett inn hvem du vil). Du sa noe som du nå angrer på (har vi ikke alle opplevd dette). Du kan ikke gå tilbake til da krangelen oppstod, for krangelen finnes nå kun som et minne (tanker) i ditt sinn. Hva du kan gjøre, er å be om unnskyldning her og nå.

Det er også mulig å gå i måneder å ha tanker om denne situasjonen. Og hver gang tanker om denne situasjonen dukker opp, så kjenner du på sinne. Hva du kjenner på er tanker i øyeblikket om situasjonen. Ikke situasjonen 1 uke tilbake, for den er forbi. Situasjonen kan heller ikke skape tanker i deg, da den kun eksisterer som en tanke i sinnet ditt nå måneder etter på.

Når du var 20 år

Si at når du var 20 år, så opplevde du noe vondt (sett inn hva du vil) og du føler at denne situasjonen dikterer livet ditt i dag 20 år etter. Det kan være at du har frykter i hverdagen, som du knytter til hendelsen når du var 20 år. Men, som med middagen eller krangelen, så er hva som skjedde for 20 år siden forbi. Det skjedde det som skjedde, men situasjonen eksistere kun som et minne her og nå, skapt av tanker i nuet. Ikke av tanker fra din fortid eller at situasjonen skaper tanker i deg.

Vår fortid kan ikke ødelegge din nå tid

Så når vi får høre at vi må legge fortiden bak oss, så høres det ut som om den finnes objektivt her og nå. Og du må ta kontroll og få den til å forsvinne. Og det er her misforståelsen oppstår. Og som gjør at mange føler seg fastlåste pga av sin fortid. Men, når vi ser at vår fortid kun kan utspille seg/komme til live gjennom vår bevissthet her og nå. Så ser vi at det er ikke noe vi kan legge bak oss, for bak oss eksisterer ikke. Det er kun en tanke skapt i øyeblikket.

Når vi strever forgjeves med å legge vår fortid bak oss, så er det som å spole en film tilbake og spille den av igjen, om og om igjen. Vi opprettholder vår fortid i vårt sinn (det eneste stedet den kan eksistere i øyeblikket) i form av tanker. Og dette er på grunn av en helt uskyldig misforståelse, om at vår fortid kan ødelegge vår nå tid.

Hvordan skapes våre opplevelser?

Om du har fått et lite glimt av hva det er jeg prøver å peke på, men føler at du ikke helt er der at du ser det. Da kan jeg anbefale denne livestreamen fra Deepak Chopra – Er vi våre minner. Når jeg selv så denne, så fikk jeg en enda dypere forståelse for at vi kan ikke være vår hjerne eller våre minner. Og det er i mange kretser et stor fokus på vår hjerne. Hvordan den påvirker oss og styrer oss i forbindelse med vår fortid. Du kan se den HER.

Jeg selv og mange jeg har jobbet med, har fått hjelp i å forstå hvordan våre opplevelser skapes. Gjennom våre egne innsikter inn i de 3 Prinsipper bak vår menneskelige opplevelse av livet. Forståelsen forklarer på et så enkelt sett og universell måte (da det gjelder oss alle sammen), hvordan våre opplevelser kommer til live og blir ekte for oss. Og i å se dette, så har mennesker enorme transformasjoner i sine liv, som de ikke trodde var mulig.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts