Hvordan bli kvitt uønskede tanker?

Hvordan bli kvitt uønskede tanker?

I løpet av de 4 årene jeg har jobbet som 3P Mentor, har jeg fått spørsmålet om «hvordan blir jeg kvitt uønskede tanker» mange ganger. Før jeg lærte og fikk en forståelse for de 3 Prinsipper, var dette et spørsmål jeg også stilte og søkte svar på, men som nå ikke gir mening lenger.

Før trodde jeg det var min jobb

I min søken etter å bli kvitt uønskede tanker, så kom jeg over mange forskjellige metoder. Det var velmenende strategier og mentale verktøy, som skulle hjelpe meg med jobben. Jeg brettet opp ermene og gikk på med stor motivasjon og lyst. Jeg skulle mestre denne jobben med å kontrollere tankene mine.

Resultatene jeg oppnådde med all denne jobbingen varierte. Noen ganger gav det meg lindring når jeg brettet opp ermene og tok jobben for å kontrollere sinnet mitt veldig seriøst. Men, jeg følte at resultatene sto ikke akkurat til alt strevet. Og det ble på en måte en evig jobb. For tanker ble min fiende, som jeg måtte sloss mot. Jeg merket at jeg fikk mindre og mindre psykologisk frihet jo mer jeg jobbet med meg selv. Og det var jo ikke dette jeg ønsket.

Forstå systemet bak vår psykologi

La meg spørre deg et spørsmål? Hvordan gikk du fra tanken du hadde for et nano sekund siden til den du har nå? Kanskje et rart spørsmål? Men, ganske vesentlig når det kommer til å forstå systemet bak vår psykologi. Dette spørsmålet peker deg nemlig i en annen retningen enn du kanskje er vant til å se i. Det var det for meg i hvert fall, når jeg begynte å se i rettingen av de 3 Prinsipper. Jeg var vant til å se i retningen av hva må jeg gjøre. Mens dette spørsmålet, peker mot hva som ligger bak vår psykologi. Noe vi ikke gjør, men som er en naturlig kapasitet i oss som mennesker.

Om vi ikke hadde en forståelse for at alle biler er utstyrt med et vindusviskersystem for å holde sikten klar for oss. Da kunne vi tro at når det regner, så må vi stoppe bilen. Vi løper ut og tørke av vinduet med en klut og kjører til vi må ut å tørke igjen. Jeg vet at dette er ulogisk, men det har relevansen til hva jeg ønsker å bevisstgjøre for deg. Vi har med andre ord, tatt på oss en jobb som er helt unødvendig. For ikke å snakke om veldig slitsom. Hvorfor dette er ulogisk for oss, er fordi vi har en forståelse for at alle biler har et vindusviskersystem. Det er med andre ord ikke vår jobb som sjåfør.

Når det kommer til spørsmålet «hvordan bli kvitt uønskede tanker». Ønsker jeg å peke deg i retningen av at du prøver å ta på deg en jobb som ikke er din. På samme måte som å skulle tørke av bilruten. Og det er av den enkle grunnen av, at systemet bak vår psykologi håndterer dette for oss helt perfekt. Om vi lar det gjøre jobben sin, uten vår innblanding.

Det menneskelige operativsystem

Vi har en naturlig kapasitet for å tenke og å ha tanker. Denne kapasiteten er ikke personlig, like lite som tyngdekraften er personlig. Vi har en strøm av tanker som passerer gjennom sinnet vårt, som skyer på himmelen. Vi har en forståelse for været. Om det er overskyet, så tror vi ikke at dette er permanent. På lik linje har vi mennesker internt vær, men vi har liten forståelse for vårt interne værsystem. Derav misforståelsen om at det er vår jobb å bli kvitt uønskede tanker.

Det er like lite vår jobb å bli kvitt uønskede tanker, som det er vår jobb å bli kvitt uværsskyer.  Og jo mer vi ser i retningen av at sinnet vårt blir håndtert helt perfekt. Jo mindre opptatte blir vi av våre skiftende tanker. Vi vet at de er forbipasserende, det kommer en ny tanke rett etter den du akkurat har hatt. Så da gir det ikke mening å skulle ta uværs tanken og begynne å prøve å gjøre noe med den. Det er som å løpe etter en regnværssky i streben etter å prøve å bli kvitt den, fordi du ønsker deg sol.

Psykologisk frihet

Etter å ha fått en forståelse for det menneskelige operativsystem, så har jeg nå fått psykologisk frihet. Frihet til å tenke hva som helst, uten at det ser ut som noe jeg må gjøre noe med. Jeg forstår at det er menneskelig å ha forskjellig internt vær, som skifter helt av seg selv. Så nå blir jeg våt når det renger og jeg blir varm når det er sol.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

 

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts