Komfortsonen er et konsept ikke en fakta

Komfortsonen er et konsept ikke en fakta

Konseptet komfortsonen

Jeg husker tilbake til da jeg startet opp med å skrive nyhetsbrev om de 3 Prinsipper, for snart 4 år siden. Og kort tid etter, begynte jeg å intervjue menneskers historier om transformasjon i forbindelse med forståelsen.

Jeg ringte ei venninne av meg, som hadde kjent meg da i over 20 år. Jeg fortalte henne at jeg hadde begynt å skrive nyhetsbrev og at jeg nå også intervjuet mennesker. Når hun hørte dette så sa hun til meg; Marianne nå har du virkelig gått utenfor din egen komfortsone. Og jeg forstod godt vad hun mente, for jeg var ganske så overasket selv.

Vi pratet en stund om stort og smått, og når vi la på etter vår samtale, så ble jeg sittende stille og reflektere. Og så fikk jeg en innsikt; komfortsonen finnes ikke, det er bare tanker!!!

Å gå i fella

Jeg har mange ganger hatt ideer om ting jeg har hatt lyst til å gjøre i livet mitt. Men, før jeg hadde fått satt noen av de i spill så hadde jeg pratet meg selv ut av det. Og den eneste grunnen til dette, var at jeg fikk en ubehagelig følelse som jeg trodde fortalte noe om meg og hva jeg var i stand til å gjøre.

Når vi ikke har en forståelse for hvor følelser kommer fra, så går vi fort i fella og lar ubehagelige følelser stoppe oss. Men den gangen jeg begynte å skrive nyhetsbrev og intervjue mennesker, så tok jeg ikke mine følelser på alvor. Jeg hadde hatt en dyp nok innsikt inn i linken mellom Tanke og følelse til å vite.

Følelsene mine fortalte meg ikke noe annnet, enn at jeg hadde noen tanker som strømmet gjennom sinnet mitt i øyeblikket. Det er normalt at vi mennesker går inn og ut av forskjellige følelser, ut i fra hvor vår tenkning er i øyeblikket. Det er slik vi er designet. Våre følelser blir aktivert av energien tanke og bevisstheten forvandler den formløse energien om til form. Følelser er det følte utrykket av tanke.

Komfortsonen er kun Tanke

Konseptet komfortsonen er 100% tanke og har ikke noe liv i og av seg selv. Så vi har ikke noe som heter komfortsonen og så har vi tanker om den. Nei, hele konseptet KOMFORTSONEN er skapt av tanke. Og hvordan kan vi vite dette? Vi kan føle det, og alle følelser er 100% tanke som genereres innen fra oss via bevissthet.

Bevissthet er som fremkallingsveske av fotografier. Hva det er tatt bilde av, vil komme frem, når fotografiet kommer i kontakt med fremkallingsvesken. Og slik er våre følelser også, når tanke kobles med Bevissthet, så får vi en følelse. Og dette er uavhengig av hva som foregår i vårt liv.

Så med andre ord, komfortsonen finnes KUN i vår tenkning. Systemet fungerer med andre ord helt perfekt. Om vi tar en nærmere titt på tanke, så er Tanke energi som kommer og går uten vår innblanding. Så hva som foregår når vi jobber med å overkomme «vår» komfortsone, er at vi har tenkning om våre tanker. Michael Neill forklarer det så genialt i denne videoen, Tanke vs tenkning.

I samfunnet i dag, så er det nesten blitt en hysteri rundt det å føle noe annet enn «bra». Om du ikke føler deg selvsikker, så les denne boken eller gå på dette kurset. Blir du nervøs når du skal presentere foran en forsamling, så lær deg disse mentale verktøyene. Føler du deg nedstemt, gjør disse pusteøvelsene. Når var det at vi begynte å tro at vi ikke skulle kunne romme og føle alle følelser? Å føle ligger i menneskets natur.

Det er ikk nødvendig med rett følelse til rett tid

Å forstå Tankes natur og hvordan vi mennesker går inn og ut av forskjellige følelser, har resultert i at jeg ikke lenger tror at jeg trenger å føle på en spesiell måte for å utføre noe. Og jo mindre jeg er redd for mine egne følelser, jo mindre spiller det noen rolle hva jeg føler. Det ser ikke ut som om jeg må ha rett følelse til rett tid.

Jeg har fått psykologisk og emosjonell frihet i å lære om hvordan vår opplevelser skapes. Betyr dette at jeg aldri føler meg usikker, nervøs eller redd lenger? Nei, for disse følelsene er en del av det å være menneske. Ingen følelser er feil.

Så fort vi tror at følelsene forteller oss om noe annet enn om vår tenkning i øyeblikket, så uskyldig tror vi at dette har noe med konseptet «komfortsonen» å gjøre. Og vi begynner å lage strategier for å prøve å komme oss forbi eller å strekke denne usynlige grensen, som stopper oss i å gjøre ting vi har lyst til.

Et edderkoppspinn har mer motstand en den berømte komfortsonen, for den er kun et konsept ikke en fakta. Så gå ut og gjør det du ønsker, for du behøver ikke å føle på en spesiell måte for å skulle følge drømmene dine.

If the only thing people learned was not to be afraid of their experience, that alone would change the world – Sydney Banks

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts