Jeg kan «SE» at det bare er mine tanker, men…….

Jeg kan «SE» at det bare er mine tanker, men…….

Jeg elsker å utforske sammen med mine klienter «det faktum» at de kan «SE», at det er tanke som skaper ubehag/behag/lidelse/ekstase. Og «det faktum» at de «tenker», noe som ikke er personlig, men som skaper alle psykologiske opplevelser de måtte ha.

Gjennom å utforske dette, kommer Prinsippene til live for dem. De er ikke lenger bare et konsept for dem, av ord eller retning å se i. Det er som om de får en kroppslig forståelse av Prinsippene og deres rolle i opplevelsen av livet (alt hva vi ser, hører, lukter, smaker, ser og føler).

Jeg skal prøve å synligjøre hvordan dette foregår. Også dele noen ord om fella vi går i, som faktisk tar oss vekk fra å få et glimt av hvordan våre opplevelser skapes via Prinsippene.

Fella vi kan gå i som tar oss vekk fra Prinsippene

Når vi henger oss opp i våre tanker, så har vi lett for at vi begynner å analysere innholdet i våre tanker. Innholdet blir vårt fokuse, i stedet for opplevelsen av å «SE». Når en klient forklarer, kan det høres ut som følgende:

Klient: Jeg har hatt en tøff uke Marianne. Med utrolig mye stress og jeg har vært nedfor. Og jeg blir så frustrert! For jeg kan «SE» at det bare er mine tanker, som får meg til å føle det på denne måten. Men, jeg klarer ikke å skulle tenke annerledes! For jobben min er utfordrende og jeg har en sjef som ikke er den enkleste personen å ha med å gjøre.

Retningen jeg peker i

Meg: Hva tror du er grunnen til at du kan «SE» at det bare er tanke?

Klient: Hmmm det vet jeg ikke?

Vi prater en stund om opplevelsen av å «SE».

Meg: Det er Prinsippet Bevissthet, som gjør det mulig at du kan «SE» at det er tanke som skaper opplevelsen din.

Klient: Hmmm, dette har jeg aldri tenkt over før! (klienten blir stille og reflekterende i stedet for å slå seg i hodet)

Meg: Har du dager som oppleves annerledes enn det du forteller meg om nå? Selv når det er mye å gjøre og sjefen ikke er en så enkel person?

Klient: Ja det har jeg selvfølgelig og jeg er jo glad i jobben min sier hun smilende

Meg: Det er Prinsippet Tanke, som gjør det mulig at du har opplevd det på en annen måte.

Klient: Når du prater om det på denne måten, så kjenner jeg at jeg går fra å være personlig, til å se mer av det fundamentale systemet bak våre opplevelser. Det er dette du har pekt meg mot!

Meg: Hva gjør det for deg å se det mer fundamentale om våre opplevelser enn det personlige?

Klient: Hmmm. Jeg tror for det første, så ser det ikke ut som om det kreves at «jeg» må tenke annerledes. Og for det andre, så vet jeg jo at det går over. Hahahaha! Nå slo det meg hvorfor jeg har hatt en «tøff uke». Det er fordi jeg ikke har sett det fundamentale med opplevelser, men tatt det personlig. Så jeg har helt uskyldig underholdt tanker om hvor tøft det er!

Hva som er universelt er ikke personlig

Det slår nesten aldri feil. Når mine klienter ser mer mot hva som er universelt, enn det personlige bak hvordan våre opplevelser skapes. Så har dette implikasjoner for livene deres. For når de tar sine opplevelser personlig, da ser det logisk ut å skulle gjøre noe med dem. Og da går de i fella med å analysere tankene sine, noe som skaper enda mer tanker. Og som min klient så klart fortalte, så var det nettop dette som skapte en «tøff uke».

«Det er stor forskjell på å tro at vi må endre våre tanker for at opplevelsen vår skal endre seg, enn å forstå at våre opplevelser endres med tanke» – Marianne Kronkvist

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts