Jeg har ikke noe imot å føle frykt eller å være usikker lenger

Jeg har ikke noe imot å føle frykt eller å være usikker lenger

Føl frykt, men gjør det allikevel. Er en gjenganger innen mental trening og selvhjelps industrien. Man skal trosse «hva» man frykter, slik at man ikke lar følelsen av frykt stoppe en. Og det er ikke noe galt i det. Det er synd om frykt stopper oss i å gjøre ting vi har lyst til.

Føler du deg usikker? Her er 5 trinn til å bli en sikker person. Dette er en annen gjenganger. Det finnes et hav av oppskrifter, som er velmente og som skal hjelpe oss å ikke ha følelser vi ikke liker.

Når er grensen nådd?

Jeg pleide å tenke at om jeg skulle føle mindre frykt og usikkerhet, så måtte jeg på en eller annen måte kontrollere mine følelser. Og det var kanskje ikke så rart, for jeg hadde jo lest noen selvhjelpsbøker frem til nå. Og alle gav meg sin oppskrift på hvordan kontrollere mine tanker og følelser.

Jeg trodde også at om jeg gjør det jeg frykter nok ganger, da kommer frykten og usikkerheten til å gå bort. Og hver eneste gang håpet jeg på at nå har jeg nådd grensen for å gå over i fryktløshet. Jeg må smile bare jeg skriver dette. For jeg har jo hør om skuespillere, som har holdt på i mange år. De kan føle på både frykt og usikkerhet, selv om de er å betrakte som erfarne skuespillere.

Alt dette endret seg for meg med forståelsen av Prinsippene. Jeg begynte å lære om hvordan tanker og følelser var flytende og forbigående av natur. Og da sluttet det å gi mening for meg å skulle prøve å kontrollere dem. Og til min store overraskelse. Jo mer jeg lot tanker og følelser få være i fred, jo raskere gikk de over.

Game changer

Jeg begynte å se det upersonlige i hva jeg opplevde og følte. Jeg så at tanker og følelser fortalte ikke noe om meg, livet mitt, min identitet eller hva jeg var i stand til å gjøre. Jeg så hvor normalt det var å ha alle slags følelser, uten at dette betydde at det var noe galt med meg. Og ved å la tanker og følelser få være i fred. Begynte jeg å merke hvordan sinnet mitt justerte seg tilbake til ro, glede og harmoni helt naturlig.

Etter en stund å ha utforsket forståelsen av Prinsippene, så jeg noe enda dypere når det kommer til våre opplevelser. Og det var som å oppdage et nytt lag av tanker. Nemlig det at «selve» opplevelsen også var skapt av Tanke.

Det ser jo ut for oss at vi har frykt tanker om en håndfast opplevelse, situasjon, annen person o.l. Men, vi er blinde for at selve opplevelsen også er skapt av Tanke. Når du ser dette, så er det en game changer! På dette tidspunktet begynte jeg å få glimt av det uendelige potensiale for opplevelser, som jeg ikke hadde sett tidligere.

For meg så var det å prate i forsamling en skremmende ting. Jeg var så usikker og følte på en sterk frykt som var så utrolig vond. Jeg spurte meg selv flere ganger, hvorfor gjør du dette når det er så ubehagelig? Men, jeg skulle trosse frykten for å prate i forsamlinger og gjøre det allikevel.

Men, hva jeg ikke var klar over den gang. Var at tingen «å prate i forsamling» eller sagt på en annen måte, opplevelsen av å stå foran en forsamling var også skapt av Tanke. For det så ut for meg som noe håndfast og dermed noe å skulle trosse, for å overkomme frykten.

Vi lever i en Tanke generert opplevelse av livet

I dag så kan jeg fortsatt føle frykt og usikkerhet, men jeg kunne ikke bry meg døyten om det. Jeg vet nå på et dypere plan, at disse følelsene ikke forteller meg noe om mine omgivelser eller meg selv.

Jeg vet at det er Tanke som tar form i øyeblikket, som står for alle følelser jeg måtte ha og det uavhengig av min situasjon. Og siden tanker er forbigående av natur, så er det heller ikke noe jeg behøver å gjøre. Opplevelsen får strømme fritt gjennom meg og før jeg vet ordet av det, så er jeg i en ny opplevelse. Likke sikkert som at et nytt åndedrag kommer eller ett nytt hjertebank.

Før så ønsket jeg å kunne leve fryktløst, for det hørtes ut som frihet. I dag så forstår jeg at friheten ligger i å kunne føle alle følelser uten at det betyr noe. Dette er den ultimate friheten jeg ikke visste fantes eller trodde var et alternativ i livet.

Oppdagelsen av Prinsippene er en game changer for oss alle. De skaper ett bunnsolid læringsfundament, da de gjelder oss alle. Det er derfor de kalles Prinsipper, fordi de er universelle, uavhengig av alder, kjønn, etnisitet etc.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts