Innse at fremtiden er en ufullstendig ligning, så slipper du å bekymre deg så mye

Jeg husker første gangen jeg leste setningen «Fremtiden er en ufullstendig ligning», var når jeg kom over Keith Blevens sine implikasjoner i forbindelse med forståelsen av de 3 Prinsipper. Han har laget en oversikt over implikasjoner med forståelsen av Prinsippene, som jeg selv har funnet å være til stor hjelp. Forståelsen av Prinsippene er nemlig en implikasjonsbasert læring, ikke en applikasjonsbasert læring (det meste vi lærer er applikasjonsbasert).

Forskjell på applikasjons og implikasjons-basert læring

Applikasjonsbasert læring, går på prosedyrer som; «hvordan» og trinnvise prosesser i et forsøk på å gjøre fremgang når vi ikke intuitivt vet hvordan noe fungerer. Det store flertallet av modeller innen personlig utvikling, forretnings- og ledelsesbøker er fokusert på applikasjoner.

Implikasjon er det samme som konsekvens, med andre ord ikke noe vi behøver eller kan gjøre. Om vi tar tyngdekraften, så er implikasjonen eller konsekvensen av den. Alle fallende gjenstander trekkes mot jorda. Det er ikke noe vi kan gjøre med det, det er en naturlov. På samme måte er forståelsen av Prinsippene en naturlov og går derfor under implikasjonsbasert læring. Vi kan enten leve i tråd med den eller ikke, men vi kommer ikke unna den.

Om du hiver en sten i luften over hodet ditt og ikke har en forståelse for implikasjonen med tyngdekraften. Så vil du ikke flytte på deg og vil derfor få stenen i hodet. Med forståelse for implikasjonen med tyngdekraften, vil du flytte på deg så snart du har hevet stenen i været.

Fremtiden er en ufullstendig ligning er en implikasjon

I dette blogginnlegget skal jeg prøve å synliggjøre hvordan «fremtiden er en ufullstendig ligning» er en implikasjon.

Har du noen gang bekymret deg for noe du skulle gjøre? Du var sikker på at du kom til å være redd, men når tiden var inne, så opplevde du alt annet enn redsel?

Har du noen gang gledet deg til en festlig anledning. Du var 100% sikker på at du kom til å ha det kjempe gøy, men endte opp med å kjede deg?

Så hvordan er dette mulig? Jo fordi alle opplevelser er skapt via tanke og bragt til live av bevissthet i øyeblikket. Det betyr at det er et uendelig potensiale for hvordan våre opplevelser blir. Og siden vi ikke vet hva vi kommer til å tenke i en gitt fremtid (ikke en gang hva vi skal tenke om 2 minutter), så har vi aldri en fullstendig ligning (viten) om fremtiden.

Vi har heller ikke peiling på innsikter vi måtte ha, som helt og holdent er med på å endre vårt perspektiv av oss selv og livet. Har du sagt at jeg er ikke x,y,z for så å høre deg selv si. Dette hadde jeg aldri trodd om meg selv?

Automatisk reduksjon av bekymring med forståelse

Når vi innsiktfullt ser denne sannheten, så tar det bort så mye bekymringer om fremtiden for oss helt automatisk. For det vil ikke være logisk for oss, å tro at vi i dette øyeblikket. Kan vite hvordan vi vill oppleve noe i et øyeblikk i fremtiden.

Det er kanskje ikke så rart at forståelsen av Prinsippene har fått en ny paraply den går under; Subtraktiv Psykologi. For forståelsen tar helt enkelt vekk mye unødvendig støy fra sinnet vårt.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne