Hvorfor lever så mange mennesker i et mentalt fengsel? Og hvordan kan vi settes fri?

Hvorfor lever så mange mennesker i et mentalt fengsel? Og hvordan kan vi settes fri?

Spoiler alert: Fordi vi lever mesteparten av vårt liv «som om» tanker er sanne.

Gode råd er ikke alltid like gode

Og det er kanskje ikke så rart at vi mennesker gjør det. For vi blir oppfordret fra et tidlig stadie i vårt liv til å skulle kontrollere våre tanker, endre vårt tankesett, tenke positivt o.l. Og disse oppfordringene er kun med på å forsterke troen på at tanker er sanne.

La oss ta et lite eksperiment før vi går videre. Tenk på at du er en nøkkelost (ja jeg vet det er litt dumt, men bli med allikevel). Hvor mange ganger må du tenke dette for at du skal tro at du er en nøkkelost? Om du har kommet til 100 ganger, kan du nå slutte å tenke det. For svaret er at du kommer ikke til å tro at du er en nøkkelost. Og grunnen til det, er at du har en forståelse for at det kun er en tanke.

Hvordan slippe ut av ditt mentale fengsel?

Ut fra vårt lille eksperiment så vil jeg anta at du ser at det hverken er nødvendig å kontrollere tanken om nøkkelost, endre tankesettet fra nøkkelost til skinke eller tenke på en mer positiv ost? Du trenger ikke en gang å ta tanken seriøst! Ser du hva jeg ønsker å belyse?

Og her ligger magien i å kunne slippe ut av ditt mentale fengsel. Gjenkjennelse av tanke og dens illusoriske natur. For hva vi ikke tror på, har heller ingen makt over oss. Så sinnet vårt, holder ikke fast ved hva vi har innset at ikke er sant.

Det kan være lett å se dette i andre mennesker. Du har kanskje en venn eller venninne, som tenker de ikke er gode nok. Og du kan ikke forstå at de tenker dette i det hele tatt. Men, fordi vi mennesker lever «som om» tanke er sann, så er dette deres opplevelse.

Andre mennesker kan også se dette i oss, når de sier til oss at det er noe tull at du tenker at du ikke er god nok. Men fordi vi mennesker lever «som om» tanke er sann, så er det dette vi opplever.

Forståelse av tankes natur er nok

Etter å ha lest dette kan det kanskje være fristende å skulle stille spørsmål til enhver tanke du har. Det er ikke nødvendig og helt umulig! Hva som skal til, er bare en liten anelse om at tanke i og av seg selv ikke er sann. Vi behøver ikke å gå inn i alle type tanker. Det holder å forstå tankes natur.

Det blir litt som å gå i en iskrem bar. Foran deg er det en variasjon av farger og smaker. Men, uavhengig av farge og smak, så er de alle iskrem. Det er ikke nødvendig for deg å gå inn i hver smak og analysere, for å finne ut om det er iskrem.

Å forstå tankes natur er veien ut av ditt mentale fengsel og veien til din psykologiske frihet. Ønsker du en større psykologisk frihet i ditt liv? Ta kontakt med meg for å få informasjon om hvordan vi kan samarbeide sammen.


«When our thoughts look real, we live in a world of suffering. When they look subjective, we live in a world of choice. When they look arbitrary, we live in a world of possibility. And when we see them as illusory, we wake up inside a world of dreams.» – Michael Neill

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts