Hvorfor er det nyttig å ha en forståelse av vår sanne natur?

Hvorfor er det nyttig å ha en forståelse av vår sanne natur?

Har du noen gang blitt sjøsyk? Om du har opplevd dette, så har du kanskje også hørt at da kan det være nyttig å feste blikket på noe som ikke beveger seg. Når jeg hørte noen prate om dette, så jeg at det var en fantastisk metafor når det kommer til mentalt stress og vår sanne natur.

Vår sanne natur

Når det prates om vår sanne natur, så pekes det mot noe som er konstant. Med andre ord «vi» kommer og går ikke, vi er hele tiden tilstede. Hva som kommer og går er våre tanker og følelser, som vi ofte identifiserer oss med. Men, de er ikke oss, da vi er konstante.

Å bli sjøsyk er litt som når vårt mentale stress øker. Vi overtenker, analyserer og tar våre tanker for sannhet. I denne prosessen oppstår det en del ubehagelige følelser, da vi mennesker er koblet opp til å føle Tanke. Så ønsker vi oss bort fra denne følelsen og ofte skjer dette ved at vi kaver enda mer med vårt intellekt. Vi blir mer opphengt i hva som beveger seg, hva som kommer og går (tanker og følelser).

Når vi blir psykologiske sjøsyke, så har det en enorm effekt å peke mennesker mot hva som ikke beveger seg. Med andre ord vår sanne natur, som er hel, komplett, frisk og robust. Når man får et glimt av hva som ikke beveger seg, så stabiliserer dette oss. Jo mer vi kan peke en person i den retningen, så vil dette være stede de ser når de blir psykologisk sjøsyke igjen.

Det er ingenting å fikse

Dette tar bort trangen til å prøve å skulle fikse vår psykologi og vi tillater sinnet vårt til å gjøre jobben det er ment til. Sinnet vårt tar oss tilbake til vår naturlige tilstand, som er klarhet og indre ro. Det er utrolig betryggende å vite at vi er hva som er konstant, under alle våre tanker og følelser, som er i stadig endring.

Vår pre-eksisterende essens trengs ikke å fikses, det er kun i tanke at vi kan oppleve at det er noe som må endres. Jeg elsker sitatet til Jack Pransky, for det peker på denne sannheten om oss mennesker.

«All we are is peace, love, and wisdom, and the power to create the illusion that we are not.» – Jack Pransky

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts