Hvordan være mindre sårbar for tanker og følelser?

Hvordan være mindre sårbar for tanker og følelser?

Å forstå hva følelser virkelig er, har viktige konsekvenser for oss som mennesker og våre liv. Med mindre vi forstår opphavet til våre følelser, kan vi uskyldig tro at vi er på nåde av dem. For å virkelig blomstre og oppleve livet uten unødig lidelse, hjelper det oss å ha innsikt inn hvordan Tanke fungerer. Vi våkner opp til hvordan opplevelser skapes 100% av tiden og dette hjelper oss å være mindre sårbare for vår egen tenkning og følelser. Vi får med andre ord psykologisk og emosjonell frihet.

De 3 Prinsipper gir en logikk som viser oss hvordan:

Vi opplever våre personlige realiteter gjennom energien Tanke i øyeblikket

Vi lever i følelsene av energien Tanke

Vi har tilgang til et uendelig potensiale for nye tanker når som helst, noe som umiddelbart skaper en ny opplevelse av virkeligheten

Logikken bak din tenkning og følelser

Logikken bak prinsippene viser oss at all psykologisk opplevelse er bragt til live via Livskraft, Bevissthet og Tanke – fra innsiden.

Det vil si at alt hva vi ser, hører, lukter, smaker og føler,  blir bragt til live av energien Tanke fra innsiden. Det kommer aldri fra utsiden (våre omgivelser, andre personer, identitet, fortid, fremtid etc).

Dette inkluderer alle følelser fra tristhet og frustrasjon til lykke og spenning. Dine følelser er det følte uttrykket av Prinsippet Tanke, som tar form fra øyeblikk til øyeblikk. Tanke og følelse er uatskillelig, de er 2 sider av samme mynt.

Når du tror at noe annet enn din egen tenkning har kraften til å få deg til å føle på en bestemt måte. Vil du til en viss grad være på nåde av den troen. Det vil få deg til å tenke eller oppføre deg på måter du ellers ikke ville, med en forståelse for hvor følelser kommer fra.

Konsekvenser med fravær av en forståelse av Prinsippene

Viktige konsekvenser av å tro at livet fungerer utenfra og inn (når vi tror at våre følelser kan komme fra noe annet enn tanke i øyeblikket)

Vi må kontrollere / styre livet: Hvis årsaken til våre følelser er der ute, så vil vi være tilbøyelige til å prøve å kontrollere eller styre de tingene som vi tror får oss til å føle på den måten – enten positiv eller negativt. Dette kan omfatte å prøve å endre situasjonen eller opprettholde den. Vi kan prøve å kontrollere eller påvirke mennesker. Vi kan dømme og kritisere andre.

Vi må kontrollere / styre oss selv: Hvis vi ikke kan kontrollere disse eksterne faktorene, som vi mener er årsaken til hvordan vi føler det. Så vil vi prøve å kontrollere eller administrere hvordan vi reagerer. For eksempel kan vi unngå eller ignorere situasjoner eller personen som er involvert. Vi kan prøve og kontrollere eller styre våre følelser eller vår oppførsel. Vi kan klandre eller dømme oss selv på en eller annen måte.

Konsekvenser med en forståelse av Prinsippene

Viktige konsekvenser av å se at livet fungerer fra innsiden ut (når vi innsiktsfullt innser at 100% av våre følelser kommer fra Tanke i øyeblikket og ingenting annet enn Tanke).

Ingen kontroll er nødvendig: Når vi innser at ingenting utenfor oss har kraften til å få oss til å føle på en bestemt måte. Trenger vi ikke å manipulere eller styre livet for å gjenvinne klarhet eller føle oss bedre. Vi kan når som helst innse at det vi føler ikke er forårsaket av noe annet enn Tanke i øyeblikket.

Denne erkjennelsen vil automatisk fjerne en hel haug med (utenfor-inn) tenkning. Automatisk så forsvinner tankestøyet og du tas automatisk tilbake til nuet. Å leve livet fra et klarere sinn, vil alltid hjelpe oss med å se livet med mer visdom og perspektiv. Dette hjelper oss å endre hvordan vi tilnærmer oss ting. Og vi møter opp på nye måter i livet.

Vi lever i en tankegenerert opplevelse av livet

Den største utfordringen vi står overfor, er at det ikke ser ut som at våre følelser kommer direkte fra vår tenkning i øyeblikket. Mye av tiden ser det ut til at de kommer fra jobben, ektefellen, barna, været, trafikken, bankkontoen, diagnoser, identitet, ferien, sjefen, klienten etc. Dette gjør at følelser blir vanskelige for oss.

Men, når du vet hvordan filmer fungerer, kan du se hva som helst, uansett hvor skummelt det er. Uten å måtte konstant minne deg selv på at det bare er en film. Du trenger ikke ty til våpen eller bytte kanalen fordi du vet at det ikke er ekte. På samme måte, når du forstår Tankes natur. Trenger du ikke å endre tankesettet ditt for å føle deg bedre eller å få klarhet. Du kan i et hvert øyeblikk innse at det du føler er Tanke, som betyr at det ikke kan skade deg. Og tankes natur er flyktig, det vil si det kommer alltid en ny etter denne og igjen en ny etter denne.

‘The biggest human psychological problem is not that people misunderstand the power of outside circumstances. The biggest human psychological problem is that people think there is the possibility of an Outside-In paradigm.’ – Keith Blevens and Valda Monroe

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts