Hva vi ikke legger merke til med menneskesinnet

Hva vi ikke legger merke til, er at sinnet vårt er designet til å fungere helt perfekt og å håndtere hva som strømmer gjennom det av tanker.

I en mentorsamtale med en klient, om det å ha så mye tankestøy at det til den grad sliter deg helt ut. Kom en metafor til meg om en elv. Og som så mange ganger etter slike samtaler, som ender i refleksjon og i stillhet, så ser jeg selv også nye ting i forhold til samtale emnet.

I samtalen med min klient om elven, så vi på hvordan elven er i stadig flyt og hvordan pinner kommer flytende nedover helt uanstrengt. Sinnet vårt er som en elv og tankene våre er som pinner.

Min klient var opptatt av pinnene, at det var mange og hvordan de hopet seg opp og til tider laget en demning. Jeg spurte henne om hun trodde at elven brydde seg om alle pinnene som kom flytende nedover? Hun smilte og sa nei. For så å fortsette å prate om hvor mye pinner det var.

Elvens natur er dens styrke

Elven er ikke berørt av hva som kommer flytende nedover, den bare er i flyt og alt som havner i elven føres nedover strømmen. Så det er ikke noe problem for elven hvor mye pinner som kommer flytende nedover.

Det ble tydelig for meg at hun hadde en større fornemmelse av pinnene enn av selve elven. Jeg derimot hadde en fornemmelse av selve elven og dens naturlige tilstand av konstant flyt. Denne flyten er hva som gjør at pinner, selv stokker passerer helt naturlig.

Det eneste jeg kunne gjøre gjennom samtalen vår, var å peke henne mot elven. Mot hva som er konstant og alltid tilstede. Det er det eneste vi som mentorer også kan gjøre når det kommer til å peke mot prinsippene og hvordan våre opplevelser skapes. For som oftest er vi mer opptatt av tanke og innhold i tanke, og hva vi opplever. Så vi går glipp av at våre opplevelser kommer innenfra, de ser ut som de finnes der ute før vi har hatt noe med de å  gjøre.

Oppdagelse skjer naturlig

Men som med elven, det er ikke noe vi kan gjøre eller teknikker som skal til for at vi ser elven, den vil vi bare plutselig oppdage. Og slik er det å ha samtaler med mennesker om våre opplevelser og hvordan de skapes. Jeg peker mot hva som er konstant, aldri i endring og plutselig så oppdager de skapelsen.

I dag så ser jeg hvor perfekt menneskesinnet fungerer og det helt uten at vi må prøve å blande oss inn. Sinnet håndterer tankestrømmen, da tanker kommer og går helt av seg selv. Vi kan ha masse tanker uten at dette er noe problem, for sinnet er designet til å håndtere det. Slik elven kan håndtere pinner og stokker. Før trodde jeg at jeg måtte få tankespinnet til å forsvinne, i dag ser jeg hvor lite logisk dette er.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne