Hva menes det egentlig med innsikt i forståelsen av Prinsippene?

Hva menes det egentlig med innsikt i forståelsen av Prinsippene?

For noen dager siden, så leste jeg et innlegg inne på facebook siden til Mental Helse Kristiansand & omegn. De oppfordret til å se en video angående angst for økt kunnskap og innsikt omkring angst. Og da slo det meg at når vi prater om innsikt i forbindelse med forståelsen av Prinsippene, så kan det misforstås hva vi mener med dette.

Innsikt innenfor psykologien er ikke det samme som vi prater om innen 3P. Hva de mener, er å vite mer om hva problemet x,y,z er. Så med andre ord en bedre forståelse av problemet og i dette tilfelle angst. Det kan også være innsikter inn i hva man tenker, innsikter om sitt tankesett, innsikt i sin adferd osv.

Så hva mener vi?

Kan du huske når du var liten og fortsatt ikke forstod hvordan du skulle knyte skolissa de? Men en dag, så bare gikk det opp for deg hvordan dette skulle gjøres og så klarte du det? Fra å ikke forstå hvordan, til å forstå – skjer gjennom innsikt.

Kan du huske når du skulle lære deg å sykle og dine foreldre løp bak sykkelen og ropte; hold balansen! Og du forstod ikke en gang hva er balanse? Så når de slapp sykkelen så gikk det rett overende? Så en dag plutselig kjente du en følelse av å rette deg opp og på egenhånd syklet du av gårde uten å falle? Fra å ikke forstå hva balanse var til å få en kroppslig forståelse – skjer gjennom innsikt.

Innsikt er ikke en oppskrift

Så innsikt er ikke en oppskrift eller informasjon. Det ville ikke ha hjulpet oss mye om vi fikk en lapp, som forklarte hvordan vi skulle holde balansen. Dette må skje gjennom en forståelse, som kommer innenfra. En forklaring på hva angst er, har ikke noe med å ha en personlig innsikt, som leder til endring. Det er ren kunnskap som kan læres og som må huskes. Og den må huskes, av den grunn av at forklaringen ikke er personlig opplevd eller oppdaget innenfra.

Innsikt er en game changer til endring

Min første innsikt var i forhold til linken mellom tanke og følelse. Jeg forstod i det øyeblikket jeg hadde innsikten, at ingen mennesker kunne få meg til å føle noe. Og frem til da, kunne jeg har gått igjennom en løgndetektor på at det var mulig. Og jeg hadde mange bevis på dette i mitt liv. Men, med innsikt SÅ jeg at det var kun tanke som kunne gjøre dette. Og med innsikten så var det ikke noe tvil.

Jeg hadde hørt at vi lever i følelsen av tanke ta form og ikke i følelsen av våre omgivelser mange ganger. Men, det var først når jeg fikk en innsikt at dette endret livet mitt på måter jeg ikke kunne ha forestilt meg. Med innsikt så kommer det ingen tvil i det du ser det. Og jeg kan fortelle deg at for meg, så var det ikke en god ide en gang at andre mennesker ikke kunne få meg til å føle. Men i det jeg så tanke er følelse, uten noen tvil. BAM game changer Delux!

Innsikter inn i forståelsen av Prinsippene er før betegnelsen angst, stress, glede, depresjon, frustrasjon osv. Det er å få et glimt av mekanismen bak. Vi får et glimt av hva som ikke har tatt form enda og så tar det form, via tanke og vi har en innsikt som er personlig for oss.

Hva jeg hørte var at andre mennesker kan ikke få meg til å føle, det er det kun tanke som kan. Dette var min personlige innsikt av mekanismen bak.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts