Hva har kommunikasjon å gjøre med forståelse for separate realiteter?

Det er utrolig givende å vite at så fort vi har hatt et lite glimt av hvordan opplevelser skapes. Så er vi helt automatisk på en læringskurve, i å se dette mer og mer i vårt liv.

Dette fikk jeg se her om dagen, da pappa ringte meg og sa, du har ringt meg. Nei jeg har ikke ringt deg svarte jeg han. Og på et nano sekund så svarte han meg på sin kjente reaktive måte. Hallo du har ringt meg, jeg kan se det på mobilen min. Jeg er ikke dum!

Normalt så har jeg fyrt av på alle sylinderne i slike samtaler med pappa, men denne gangen kom tanken til meg. Han tror jeg har ringt han, så da er det han sin opplevelse. Separate realiteter ble veldig tydlig for meg i det øyeblikket.

Dette gav meg muligheten til å ikke bare ture videre på at jeg ikke hadde ringt han, så jeg sa ok forklar meg hva du mener. Han forklarte at han hadde kommet ut av badet. Og da så han en lampe blinke på mobilen sin. Når han tok den opp og så på den, kom mitt nummer opp.

Det var fasinerende å observere mens han forklarte meg dette, så kunne jeg høre at han roet seg ned. Når han var ferdig, så var ikke svaret mitt noe annerledes. Det var fortsatt nei, jeg har ikke ringt deg. Men, hele samtalen endret seg fra reaktiv til rolig.

Nå svarte han meg litt spørrende. Ok så du har ikke ringt meg? Nei, jeg har ikke det svarte jeg. Kanskje den blinkingen på den nye mobilen min kun indikerer at det er batteri på den spurte han meg? Ja det kan det helt sikkert være, svarte jeg han. Ja sånn er det når man får nye ting sier han og ler. Ja det er fort gjort å misforstå når noe er nytt svarte jeg, og lo med han.

Denne situasjonen fikk meg til å tenke på alle de gangene pappa og jeg har gått i tottene på hverandre. Hvordan vi i en enorm fart, har fyrt av på alle sylinderne og blitt reaktive i vår kommunikasjon. Dette eskalerer så fort, som speedy Gonzales. Og faktisk så er pappa sitt etternavn Gonzales. Og det var mitt også, før mamma byttet tilbake til pikenavnet sitt når de skilte seg.

Så vi begge speedy Gonzalese’ne har helt uskyldig opp igjennom årene eskalert og blitt reaktive, på grunn av at ingen av oss har hatt en forståelse for hvordan våre opplevelser skapes. Eller hva er separate realiteter? Men, det skal kun en til med å forstå dette, for at kommunikasjonen ikke behøver å ende sånn den har gjort i mange år.

Våre opplevelser skapes fra den kreative kraften Tanke i øyeblikket, og dette er vår realitet i øyeblikket. Og siden vi kun kan oppleve Tanke i øyeblikket, så er det også Tanke vi reagerer på når vi blir reaktive. Vi lever i separate realiteter, som ser virkelig ut for den som tenker den opp.

Å se at opplevelser skapes innen fra, via en konstant som alltid er i sving. Sånn som tyngdekraften, den stopper ikke å fungerer eller kan slås av. Så har vi mulighet til å leve livene våre mer og mer i tråd med hvordan systemet fungerer.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne