Gode råd om hvordan du skal få sove, kan ta nattesøvnen fra deg

Gode råd om hvordan du skal få sove, kan ta nattesøvnen fra deg

Det finnes mange gode råd for «hvordan skal du få sove» om du har søvnproblemer. Det er velmenende strategier, som skal løse ditt problem med «at du får ikke til å sove». Men, det er en liten misforståelse i hele denne strategi greia jeg har lyst å dele med deg i dette blogginnlegget.

Spør en liten baby, hvordan får du til å sove? Han/hun vil se på deg med glimt i blikket og smilende lubbene kinn, for de forstår ikke hva du prater om. De bruker ikke noen strategier og det er en enkel grunn for dette.

For en stund tilbake, så var jeg i samtale med ei dame, som hadde kommet over forståelsen av Prinsippene. Hun var interessert i å vite om forståelsen kunne hjelpe henne med å få til å sove. Dette spørsmålet har jeg fått flere ganger. Og de alle inneholder en misforståelse, som ikke er så synlig i første omgang.

Hva som er iboende i oss av natur, trengs ikke å trenesopp.

Jeg fortalte henne at jeg hadde fått dette spørsmålet flere ganger, og jeg fortalte henne følgende. Alle som jeg har vært i samtaler med, som har problemer med å sove. Alle har en felles misforståelse, og det er at de tror de er ansvarlig for å skulle få sove. Da begynte hun å le. For hun kjente seg igjen i å tenke akkurat dette. Og det gjør de fleste når jeg peker det ut for dem.

Og det er denne misforståelsen som ligger bak alle strategier for å få sove. Men, saken er det at de tar oss vekk fra sannheten. Noe som den lille babyen vet veldig godt. Og det er at det ligger i menneskets natur å få sove. Det er ikke noe vi gjør. Det er faktisk helt umulig, om man tar en nærmere titt.

Ofte så fører disse strategiene med seg enda mer tankestøy, fordi strategier krever mental aktivitet. Så du ser kanskje tegninga. Et allerede aktivt sinn, skal utføre strategier, som tilføyer enda mer tanker.

Nå kan det være at du som leser dette tenker. Men jeg har fått gode råd som har hjulpet meg til å få sove. Og om du føler dette hjelper, så fortsett med det som fungerer for deg. Men, vit at det er ikke strategien som er årsaken til at du sovner. Det er på grunn av at du har en innebygd evne som står bak dette.

Dette er det første jeg og min klient ser på, om de kontakter meg på grunn av søvnproblemer. Og når de har selv innsett at de ikke er ansvarlig for å få sove, så tar vi neste steg.

Neste steg er. Hvorfor de mener at de ikke får sove? Og når jeg spør dette spørsmålet. Så svarer de alle at når de legger seg om kvelden, så begynner de å ha mye tankestøy.

Dette tankestøyet kan være alt fra bekymring for økonomi, stress på grunn av jobben, alt på «to do lista» for kommende uke o.l. Felles for de fleste, er at de føler seg som et offer for sitt eget sinn. For de klarer ikke å slutte å tenke på disse tingene.

Så prøver de ut forskjellige teknikker de har lært for å skulle prøve å klarne sinnet. Og igjen, så er løsningen for et allerede aktivt sinn. Å tilføre mer tanker gjennom diverse strategier.

Det er her en forståelse for hvordan sinnet vårt fungerer og hvor våre følelser kommer fra er til stor hjelp. For med forståelse, så får vi mindre å tenke på. Ikke mer, slik det er med strategier. Det er derfor forståelsen også går under paraplyen subtraktiv psykologi.

Om vi ikke har en anelse om at følelser kommer 100% fra tanke, men tror at de kan ha noe med en situasjon å gjøre. Da er det veldig logisk å ha mye tanker om hva vi tror er årsaken til hvordan vi føler oss. Så om vi føler stress, så har vi mye tanker om jobben. Om vi følere bekymring, så har vi mye tanker om økonomi. Vi prøver med andre ord, å tenke oss ut av følelser. Og det er som å helle bensin på et bål.

Når vi splitter tanke og følelser, det vil si at det kan være noe annet enn kun tanke i øyblikket, som er årsaken til våre føelelser. Så spinner sinnet avgårde og vi føler oss som et offer for vårt eget sinn. Men, når vi innser den uunngåelige linken mellom tanke og følelse, så endrer dette alt.

Forståelsen vi har i øyeblikket er hva som hjelper oss. Da menneskesinnet er selvjusterende. Så enten fortsetter sinnet å spinne (da er det usynlig for oss at det er tanke som er årsaken til våre følelser) eller så justeres sinnet seg tilbake til ro (da er det synlig for oss at det er tanke som er årsaken til våre følelser).

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts