Fra separate realiteter til Oneness

Fra separate realiteter til Oneness

Ganske tidlig i min utforsking av Prinsippene, hørte jeg mange prate om at vi alle lever i separate realiteter. Og min forståelse frem til dette, var at vi mennesker er jo forskjellige, så jeg følte at jeg på en måte forstod hva de mente.

Men jo mer jeg utforsket forståelsen av Prinsippene, så forstod jeg at jeg ikke helt hadde sett den sanne betydningen eller implikasjonen. Med implikasjon, så menes det konsekvens. Med andre ord så er det ikke noe som må tilføres eller gjøres.

Det var først når jeg kom over Keith Blevens og Valda Monroe sin forklaring om dette temaet, at jeg så dette dypere. De hadde laget et dokument med en rekke implikasjoner som følge av Paradigmet prinsippene beskriver. Og en av de var separate realiteter, de beskriver det som følgende;

Mer og mer så forstod jeg at vi mennesker lever i separate realiteter på grunn av at all psykologisk opplevelse kommer fra Tanke i øyeblikket (innsiden-ut).

Og ingen mennesker tenker det samme, der av ser vi en realitet kun vi kan se og ingen andre. Dette var til stor hjelp for meg, for det gjorde at jeg respekterte andre mennesker sine meninger og oppfatninger på en helt ny måte jeg ikke hadde gjort tidligere i livet mitt.

For noen år siden holdt jeg et kurs for NAV, der en gruppe innvandrer kvinner gikk på jobbsøker tiltak. På kurset så gjorde vi en øvelse for å se dette med separate realiteter. Når vi var ferdige hørte jeg en av deltagerne si, «dios mio» (å herregud), hun var fra Cuba. Jeg spurte henne om hun ville dele med oss hva hun hadde oppdaget?

Da fortalte hun oss, at hun og mannen hadde skilt seg for litt under et år siden. Grunnen til skilsmissen, var at hun følte de så verden på så forskjellige måter. Hun følte at de ikke passet sammen. Og etter skilsmissen, så søkte hun menn som så verden likt som henne. Men, det hun fant ut var at det var veldig vanskelig.

Men nå skjønner jeg jo hvorfor sa hun. Jeg kommer aldri til å finne noen som ser verden som meg, for vi alle ser vår egen verden. Det finnes ikke en verden som vi opplever forskjellig, vi aller ser vår Tanke skapte verden (innen-fra). Da må jeg i så fall gifte meg med meg selv sa hun til slutt, og vi alle lo.

For noen uker siden, holdt jeg en online workshop: How the mind works, og jeg hadde en innsikt om separate realiteter. Jeg så en dypere mening. Jeg så hva som lå bak eller før, litt usikker på hvordan jeg skal si det. Jeg fikk et glimt av hva som er felles for oss alle, istedenfor å se hva som skiller oss og separasjon (forskjellige opplevelser). Jeg gikk fra å se separate realiteter til Oneness.

Med denne innsikten forstod jeg at vi alle er av den samme livsenergien, som spres ut i alle 7,7 milliarder mennesker på denne jord. Jeg ble helt stum av hva jeg så, jeg følte meg så i ett med alt og alle. Det var vanskelig å se separasjon i det øyeblikket. For det finnes ingen separasjon før tanke og opplevelse.

Denne innsikten er fortsatt veldig fersk for meg, så jeg merker at jeg ikke helt har ord til å forklare. Så la meg forsøke med en liten metafor.

Se for deg en vannspreder. Alle strålene som kommer ut av den er separate, men de er av det samme vannet, som kommer gjennom hageslangen.

Jeg elsker at med denne forståelsen, så kan vi se ting dypere og dypere. Det er en dybde til forståelsen, som kan ta pusten fra deg. Selv om hva Prinsippene beskriver er et utrolig snevert emne, er det en dybde som aldri tar slutt.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts