Forståelse for hvor følelser kommer fra, er som en guide til et stressfritt liv

Forståelse for hvor følelser kommer fra, er som en guide til et stressfritt liv

Om man putter en frosk i kaldt vann og setter den på kokeplaten og lar den koke opp. Så sies det at frosken dør. Om man putter en frosk i kokende vann, så spretter den ut med en gang.

Før jeg fikk en forståelse for hvor våre følelser kommer fra. Så var stress en følelse som sneik seg inn på meg uten at jeg la merke til det. Jeg var som frosken som ble lagt i kaldt vann og sagte kokt. Og fordi jeg så på følelser av stress som et produkt av min jobb. Var dette med på å normalisere mitt høye stressnivå.

Symptomer på at jeg jobbet med et høyt stressnivå, var at alt så ut til å haste. Det var vanskelig å prioritere oppgaver. Fokuset mitt ble dårlig. Jeg ble lett irritert og frustrert.

Jeg fikk stress mage og muskelsmerter. Og jeg ble veldig fort lei meg. Men på grunn av min forståelse for hvor følelsen av stress kom fra, var jo dette helt normalt og uunngåelig.

Etter å ha fått en forståelse av Prinsippene bak vår psykologiske opplevelse av livet, så har dette endret seg totalt. Jeg har gått fra å være den første frosken, til å være den andre frosken i historien over. Det skal veldig lite til før jeg nå merker at det oppstår følelser av stress i meg. Og fordi jeg nå forstår at stress ikke kommer fra jobben min, men skapes i sinnet mitt. Så forstår jeg at, nå spinner sinnet mitt og jeg jobber med et uklart sinn.

Det er som om jeg blir kastet i varmt vann og jeg hopper rett ut igjen metaforisk sagt. Jeg trenger ikke å gjøre noe for at dette skal skje. Det er min forståelse for hvor følelser kommer fra, som hjelper meg med dette. Følelsen er som en guide til at, nå må jeg tillate sinnet mitt til å få rejustere seg.

For saken er det at, menneskesinnet er selv korrigerende av natur, om vi lar det være i fred. Når jeg trodde at følelsen av stress ble påført meg av jobben min, så bare tråkket jeg hardere på gassen. Jeg va uskyldig viten om at, dette stod i veien for at mitt fantastiske sinn kunne få gjøre jobben sin.

Når jeg nå vet at stress ikke kommer fra jobben, så er det ikke logisk for meg å skulle tråkke på gassen lenger. Det er en naturlig konsekvens av å forstå hvordan sinnet fungerer. Så det gjør at jeg lar sinnet få være i fred.

Mange mennesker lever i dag med kronisk stress. Og lider under dette både fysisk og psykisk. Med en forståelsen for hvordan opplevelser skapes. Og hvor våre følelser kommer fra. Er løsningen på dette problemet.

Min historie om endring fra stress til ro

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_f9YRGKC7-0[/embedyt]

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts