Forstå ditt sinn, så unngår du så mye tankespinn

Forstå ditt sinn, så unngår du så mye tankespinn

I det siste har jeg reflektert over, hva er det som har gjort at jeg opplever å ha et mer stille sinn? Kontra hva jeg har vært vant til å leve med, et sinn som spinner i 120. Min hverdag var fylt med over tenkning, analysering. En jakt på å ta de rette valgene. Dette så både produktivt og logisk ut for meg.

Så i 2014 kom jeg over forståelsen som går under navnet de 3 Prinsipper. En ren beskrivelse av hvordan sinnet vårt fungerer og dette endret alt. Jeg gikk fra å spinne i 120 til å føle en bunnsolid ro jeg aldri før har opplevd. Og jeg merket at min tilstedeværelse økte. Farger ble sterkere, jeg oppdaget ting som har vært rett foran nesen min i mange år. En sterkere følelse av tilknytning til menneskene rundt meg. Og en økt grunnfølelse av glede og kjærlighet. Alt dette kom helt uanstrengt til meg, det var et resultat av et klarere sinn.

Innsikt er endrings agenten 

Men hvordan har det seg at sinnet mitt har stilnet? Den enkleste forklaring jeg har på dette er. Innsiktsfull forståelse for at vi lever i følelsen av energien Tanke og ikke i følelsen av våre omgivelser. Jeg kan forstå at dette høres for enkelt ut. Og kanskje også lite trolig at kan ha en så stor påvirkning på livet.

Innsiktene jeg har hatt har ført til en forståelse for Tankes natur. Hvordan tanker kommer og går fra sinnet vårt. Hvordan vår bevissthet av tanker i et hvert øyeblikk gir oss en midlertidig realitet.  En realitet som endres, etter som vår tenkning skifter. Følelser følger denne spirituelle energien som skaper vår realitet 100% av tiden innenfra. Dette er ikke noe vi kan kontrollere, men opplevelser trengs ikke å  kontrolleres.

Vi trenger kun en mer korrekt forståelse for hvordan de skapes.

Med innsikter så faller misforståelser om våre opplevelser bort av seg selv. Tenkning som var logisk i forbindelse med misforståelse avtar og blir mindre logisk. Forståelsen av sinnet vårt tar bort så mye unødvendig tankespinn. Og dette skjer helt organisk. Jeg skrev om dette for en tid tilbake inne på Facebook siden Livskraft, Tanke og Bevissthet (om du ikke er medlem, finner du den HER)

Forståelse leder oss til en ny dybde av et stille sinn

«Om vi ikke vet på hvilken måte en magisk boks skal åpnes, så vil vi helt naturlig ha tenkning rundt forskjellige muligheter. Så fort vi vet hvordan den skal åpnes. Faller tankene om hvordan den ikke kunne åpnes bort av seg selv.

Det samme gjelder når vi innsiktsfullt forstår hvor våre følelser kommer fra. Tanker om hvorfor/hvem/hva faller bort helt av seg selv. Det er da ikke blir logisk å tenke på den måten lenger. Vi behøver ikke å meditere, gi slipp, akseptere, observere eller gjøre noe for at dette skal skje. Da det skjer helt naturlig av seg selv. Med andre ord, så faller utsiden inn tanker bort. Etter hvert som vi i områder av livet vårt ser hvor våre opplevelser kommer fra. Og vi opplever at sinnet vårt bremser ned naturlig av seg selv»

Å leve et mer guided liv

Når intellektet ikke lenger er i høygir, så har vi en større tilgang til intelligensen og visdommen vi alle er en del av. Du vet der aha øyeblikk kommer fra. Nye ideer eller hva noen vil kalle intuisjon. Helt naturlig begynner vi å leve et mer guidet liv. Ut fra denne intelligensen og visdommen, enn ut fra vårt begrensede spinnende intellekt.

Hvordan jeg vil oppsummere hva jeg har skrevet om. Vi alle har en naturlig kapasitet for mentalt og følelsesmessig velvære, som er mer tilgjengelig gjennom et klart sinn. Og det eneste som står i veien for oss til å oppleve et mer klart sinn? Er kun en misforståelse av hvordan sinnet vårt fungerer. Utrolig enkelt, men så kraftfullt. Du kan lytte til en del intervjuer jeg har gjort med mennesker, som har fått livene sine endret med denne forståelsen.

Jeg hører gjerne fra deg om din utforskning av forståelsen eller om du trenger hjelp til å komme i gang. Ta kontakt med meg på marianne@3pinstituttet.no. Du kan registrere deg gratis inne på min hjemmeside, å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Grunnprinsippene på mail.

Lykke til vider med din utforsking av de 3 Prinsipper!

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts