Evnen til mestring er innebygd i oss, men den er ikke personlig

Evnen til mestring er innebygd i oss, men den er ikke personlig

Når vi tar mestring personlig

En av de tingene jeg tok veldig inn på meg når jeg ble sykemeldt på grunn av depresjon. Var tanken om at jeg ikke mestret mitt eget liv. Jeg brukte mye tid i begynnelsen av min sykemelding på å gruble på ting som. Hvorfor meg? Hvorfor må jeg slite? Hva er galt med meg? Og som du sikkert skjønner, så ble dette som en tung byrde oppå en allerede sort tilværelse.

Jeg hadde også mye tanker om hva mine arbeidskollegaer tenkte om meg og at jeg ikke mestret mitt eget liv. Jeg hadde også mye tanker om hva mine venner og familie tenkte om meg. Jeg hadde med andre ord mye tanker om «meg». Og dette førte til at jeg følte meg enda verre. Og jeg tolket denne forverringen, som en bekreftelse på at jeg ikke kunne mestre mitt eget liv.

Mestring ligger i flyten av selve livet

Se for deg at du sitter i en robåt og du ror nedover en elv. I din personlige verden, så er det hvor langt du klarer å ro, som bedømmer hvor bra du mestrer livet ditt. Du ror og ror, du begynner å bli sliten. Men, du ønsker ikke å gi opp!

Til slutt så må du bare ta en pause, fordi armene dine verker. Du drar inn årene og lar armene få henge ledig og lett, så de kan slappe av. Sinnet ditt roer seg og tar også en pause, og med ett så merker du at robåten fortsetter nedover elven uten at du ror.

Du tar en titt over kanten på robåten og til din store overraskelse, så befinner robåten seg på en flåte. Det viser seg at du har aldri hatt årene i vannet.  Med andre ord, så er det ikke deg personlig som har fått robåten til å bevege seg.

Hvordan vet vi at mestring er innebygd i oss?

Ta en titt på et nyfødt barn. Uten noen form for forkunnskaper, så begynner de å bli kjent med verden. Du hører ofte når mennesker prater om nyfødte barn så hører du utsagn som. Så perfekt han/hun er. Og det uten at de har oppnådd noe som helst enda i livet.

Men, det finnes en intelligens bak livet som vi er en del av.  Og vi kan se det når barnet begynner å lære seg å gå. Hvordan uten noen oppskrift eller manual på hvordan, finner ut av hvordan mestre denne kunsten, som vi kanskje ikke tenker så mye over nå i en voksen alder. Det ligger en innebygd mestring i oss for å skulle kunne navigere denne verden vi blir født inn i. Men, den er ikke personlig, den er en del av å være menneske.

Forskjellige nivå av tenkning – upersonlig eller personlig

Vi kan kun oppleve å ikke mestre livet når vi er i våre personlige tanker, som er begrensende og kun ser livet veldig personlig. Som når vi tror at det er oss som må få robåten til å gå fremover. Når vi får et glimt av sannheten om at robåten er plassert på en flåte, som håndterer fremdriften helt perfekt. Så er det som å våkne opp til upersonlige tanker, og vi ser «the big picture» og muligheter.

Å våkne opp til en dypere dimensjon

Å våkne opp til denne dypere dimensjonen og vi begynner å stole mer og mer på den i en rekke situasjoner. Så tillater vi oss til å bli reflekterende og mottakelig for denne visdommen, som ser ut til å eksistere et sted utenfor rekkevidde av våre personlige tanker. Og dermed knytter vi oss til det ukjente, som er selve kilden til både inspirasjon og skapelse.

Med forståelse av Prinsippene, så blir vi mer bekjent med denne dypere dimensjonen bak alt liv, gjennom å se hvor alt kommer fra – en større intelligens en vår personlige verden. Når vi blir mer kjent med denne livskraften (som vi kaller det i forståelsen av Prinsippene), som er kilden til ferske tanker og innsikter. Så åpner vi opp for å ikke ta livet på en så personlig måte og vi lar livet få utfolde seg mer naturlig.

The Missing Link

Jeg ønsker å avslutte dette blogginnlegget med Sydney Banks egen beskrivelse av de 3 Prinsipper fra boken The Missing Link.

The Universal Mind, or the impersonal mind, is constant and unchangeable. The personal mind is in a perpetual state of change. All humans have the inner ability to synchronise their personal mind with their impersonal mind to bring harmony into their lives…

Consciousness is the gift of awareness. Consciousness allows the recognition of form, form being the expression of Thought… Mental health lies within the consciousness of all human beings, but it is shrouded and held prisoner by our own erroneous thoughts. This is why we must look past our contaminated thoughts to find the purity and wisdom that lie inside our own consciousness…

Thought is the creative agent we use to direct [ourselves] through life. Thought is the master key that opens the world of reality to all living creatures… Thought is not reality; yet it is through Thought that our realities are created

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts