En energi med mulighet for uendelige former – menneskesinnet er som et prisme

Hva jeg finner utrolig betryggende ved å lære om de 3 Prinsipper, er at vi begynner å se at alt vi opplever. Uansett hvor forskjellig det ser ut. Uansett hvor forferdelig det kan oppleves eller hvor fantastisk det kan oppleves. Så er det den samme universelle energien forkledd i forskjellige midlertidige former.

Før jeg fikk en forståelse for Prinsippene, så var jeg så vant til å henge meg opp i formen denne universelle energien hadde tatt. Og det satte meg ut på en reise med å prøve å kontrollere og endre den. Hva jeg ikke var klar over den gangen. Var formens opprinnelse. Så hva jeg stod ovenfor i livet, hva jeg hadde rett forran meg, trodde jeg var årsaken til mine opplevelser.

Så forståelsen av Prinsippene har hjulpet meg med å oppdage den sanne kilden til våre opplevelser.

Samme energi som er kilden for alle opplevelser

Sinnet vårt er som et prisme, hvor alle regnbuens farger er de uendelige formene denne universelle energien kan ta. Men, opprinnelsen er det hvite lyset. Konstant og alltid perfekt. Dette lyset er uberørt av hvilke former det tar eller hva som pågår i våre omgivelser. Når vi får et glimt av dette, så berører vi vår sanne natur.

Vi går gjennom dagen og har et bredt spekter av følelser. Noen liker vi og andre liker vi ikke. Men bare det å vite at det kommer fra den samme kilden, og har et uendelig potensiale for å ta ny form. For meg, er dette utrolig betryggende. Det har resultert i at jeg tar ikke formen (opplevelsen min) så seriøst lenger. For jeg vet hva som befinner seg bak alle formene. Det som ene alene kan skape ny form, uavhengig av mine omgivelser.

Dette hvite lyset i prismen er hva Sydney Banks kalte ren bevissthet, fri for noen form. Det formløse potensialet vi alle er en del av. På lik linje som en bølge er en del av havet. Ut fra dette formløse potensialet kan alle former bli til, gjennom Tanke og Bevissthet. Uten Tanke og Bevissthet ville vi ikke kunne oppleve hva vi kaller livet eller vår realitet.

Separate realiteter

Vi alle lever i separate realitet, av den grunn at ingen av oss har de eksakt samme tankene, som skaper vår opplevelse. Så en situasjon kan oppleves av meg som vanskelig og den samme situasjonen kan du oppleve som enkel. Hva jeg kan oppleve som vondt en dag, kan oppleves som helt greit for meg en annen dag. Det er den samme energien som er kilden for alle opplevelsene (fargene), den er en nøytral spirituell energi. Er det ikke fantastisk – livet kan oppleves i alle mulige farger uten at noe i våre omgivelser behøver å endre seg!

Det faktum at vi tenker

Å våkne opp til det faktum at det kun er Tanke og Bevissthet som bringer til live en opplevelse, er den største «game changer» i livet mitt til dags dato. Det er ikke hva vi tenker, men det faktum at vi tenker, som er variasjonen av livet vårt.

Enkelheten i dette er både oppløftende og så håpefullt. For uansett hva det er vi måtte oppleve i nuet, så er dette forbigående. Vi kan ikke en gang klare å opprettholde en opplevelse, hvor mye vi enn prøver på det.

Vi har ikke kontroll på hva som dukker opp av tanker, men vi er ikke hjelpesløse. Vi blir guidet av den universelle energien som er alt, men også ingenting. Og jo mer vi ser dette jo mer kan vi hvile i nuet. Og det er nuet vi finner glede, sinnsro og kjærlighet. Nuet er hvor vi finner vår naturlige velvære.

Fri for våre personlige tanker om hvordan vi mener noe skal være eller ikke være. Vår historie i øyeblikket blir ikke lenger så viktig, da vi ser at den er kun en historie av et uendelig potensiale for historier (farger).

If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequensy and vibration – Nikola Tesla

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne