Det vi søker finnes allerede i oss

Det vi søker finnes allerede i oss

Å være opptatt av hva vi føler og tenker, skygger for hva som ligger bak dette teppe av personlige tanker og følelser.

For bak det personlige, finner vi et fløyelsteppe av mental velvære, ren glede, inspirasjon, sinns ro og visdom.

Det ironiske er at når vi er opptatt av innhold i tanker og følelser, og vi ikke liker hva som dukker opp. Så søker vi utad etter å oppnå mentalt velvære, glede, inspirasjon, sinns ro og god følelsen. Helt blinde for at det vi søker finnes allerede i oss, bak teppet av det personlige.

Hva vi søker trenger vi ikke å oppnå, kun avdekke ved å vite i hvilken retning vi skal se i. For når vi søker utover, så er det fordi vi ikke vet at det allerede er i oss. Og disse dypere følelser vi alle ønsker oss, er aldri å finne i våre omgivelser, situasjoner eller andre mennesker. 

Vi kan ikke oppnå noe som allerede finnes i oss, vi kan kun avdekke dens allerede eksistens – Marianne Kronkvist

Etter min første innsikt inn i den uadskillelige linken mellom Tanke og følelse, og når mye av min analytiske og søkende tenking falt bort. Jeg var ikke lenger så opptatt av innhold i tanker eller følelser. Det var da jeg oppdaget det magiske med oss mennesker, at vi allerede har alt vi trenger i oss. 

Herregud for et lettelse jeg følte når jeg oppdaget dette. Og det var jo nesten for godt til å være sant. Men min egen opplevelse av livet bekreftet denne sannheten om oss mennesker. Ja, det gjelder oss alle. For vi alle er av den samme intelligensen bak alt liv, uten unntak.

Enkelheten i dette gjør at det er så lett å overse at vi har alt vi trenger allerede i oss. Og da blir vi så forført av personlige tanker og følelser, som setter oss ut på en søken i helt feil retning.

Fyrtårnet 

Jeg kan ikke hjelpe deg
til å komme noe sted

For du er allerede der
du ønsker å være

Hva jeg kan gjøre er å
lyse som et fyrtårn i
meg selv

Så du kan se at du er
hjemme i deg selv

  • Marianne

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts