Det er ikke noe galt med deg

Det er ikke noe galt med deg

Opplever du følelser av usikkerhet og nervøsitet? Har du negative tanker om deg selv? Føler du på å ikke være god nok? Tror du at dette betyr at du har lav selvtillit, lav selvfølelse eller at du har lav egenverdi? Tror du at det er noe galt med deg?

Selvhjelp jaget

Det er kanskje ikke så rart av vi tror det. For det finnes en hel industri, som lever av at vi identifiserer oss med våre tanker og følelser, og dermed tror at vi har mangler. Og da står selvhjelpsindustrien klar med en hel haug med tips, teknikker og verktøy for at vi skal bli komplette og hele.

Jeg har selv vært der. Deltatt på eventer, som har boostet meg opp. Og når jeg kom hjem og denne følelsen av å være høy på livet tok slutt. Så kjente jeg meg enda mindre enn før. Jeg har tilbragt mange timer med å se videoer og å lese inspirasjonsbøker, skrevet av suksessfulle inspirasjons guruer. For så å ikke finne den rette oppskriften, som skulle gjøre at jeg følte meg full av selvtillit, selvfølelse og sette pris på min egenverdi.

Når jaget tar slutt

Dette jaget tok slutt en dag, da jeg så noe nytt og det ikke lenger gav mening å søke etter oppskrifter på å føle meg tipp topp 24/7. Når jeg innsiktsfullt forstod Tankes natur, istedenfor å ha fokus på hva jeg tenkte, så gikk logikken med å kave etter å prøve å fixe min egen psykologi bort.

Men, den største endringen skjedde, når jeg ble pekt i retningen av hva som befinner seg før våre tanker og følelser. Når jeg ble pekt i retningen av den delen av oss, som er helt uberørt av alt som noen gang har, eller noen gang kommer til å skje med oss. Den delen av oss som alltid har vært, og vil alltid være hel og komplett.

Etter å ha fått en innsiktsfull forståelse for dette, ser det ikke lenger logisk ut for meg å navigere min psykologi og følelser for å prøve å fixe noe, som ikke er permanent. For jeg lover deg,du kan gå deg bort i dette for alltid. Eller slite deg ut med alle typer strategier og verktøy. Og det er dette en hel industri tjener penger på. At vi tar en liten bit av hvem vi tror vi er og putter 100% anstrengelser inn i å skulle endre dette.

Å våkne opp til vår sanne natur

Tingen er å «se» at vi er så mye mer enn hva vi «tenker» at vi er. Dette er den manglende brikken, som setter en stopper for å skulle jobbe med seg selv, eller tro at det er noe galt med deg i utgangspunktet. Selvhjelpsindustrien er helt avhengig av at du ikke begynner å se forbi dine begrensende tanker. Og blir nysgjerrig på hvem du er – din «sanne natur».

Innen terapi og psykologi også, så har de alltid hatt fokus på tankemønster og adferd, det som kommer og går. Og aldri sette forbi dette, til den delen av oss som ikke kommer og går, men som er konstant. Denne delen av oss er hvor vår medfødte mentale helse og velvære kommer fra. Den kan aldri forsvinne, kun overskygges av tanker om at noe ikke er på plass i oss.

Som menneskehjelper må jeg selv se sannheten i dette. Og jeg er så utrolig takknemlig. For forståelsen av Prinsippene har gjort at jeg alltid starter med det utgangspunktet, når jeg jobber med mennesker. At de er hele, komplette og med all den mentale helsen de trenger for å navigere livet. Det eneste de trenger, er å våkne opp til denne sannheten – Det er ikke noe galt med deg.

Jeg ønsker å avslutte dette blogginnlegget med et dikt jeg har skrevet. Du finner flere dikt i boken – Bak ordene

Det er ikke noe galt med deg

Om du føler deg usikker og nervøs, så
betyr ikke det at du har lav selvtillit

Om du har negative tanker om deg selv,
så betyr ikke det at du har lav selvfølelse

Om du føler at du ikke er gode nok, så
bety ikke det at du har lav egenverdi

DU HAR BARE IKKE BLITT FORTALT AT

..det er helt normalt å ha disse tankene
og følelsene

..uavhengig av hva du føler i øyeblikket,
så er du ok

..essensen av hvem du er – er hel, komplett
og robust

..det er ikke noe galt med deg

  • Marianne

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts