Bruker du mye energi på tanker om at du ikke kan gjøre det du har lyst til?

Bruker du mye energi på tanker om at du ikke kan gjøre det du har lyst til?

Vi oppfordres eller blir fortalt at for å gå for våre drømmer, så må vi ha det rette tankesettet. Og jeg tror vi alle har gått i denne fella en eller flere ganger i vårt liv, og brukt mye energi på dette. Uten at det har tatt oss noe videre eller nærmere hva vi ønsker å oppnå.

Hva som opprettholder oss i å gå i denne runddansen i livet vårt. Er misforståelsen bak å skulle ha «det rette tankesettet» for å gå for våre drømmer. Ja jeg vet det, dette er helt motsatt av hva som det reklameres for der ute i den så kalte selv-hjelps verden.

Misforståelser av følelser

Ideen bak det rette tankesettet er at det skal ha en «positiv» følelse i seg for at vi skal ta action. Da ofte i form av følelser av trygghet, motivasjon, mot for å trosse frykt o.l. Og dette skal da tolkes som at vi er klare og i riktig tilstand til å ta steget videre.

Jeg husker en samtale jeg hadde med en dame, som hadde et stort ønske om å gå ut å hjelpe andre mennesker gjennom hva hun hadde lært på alle de kursene hun hadde gått på opp igjennom årene. Men, hun følte at det var som en jern dør, som stod i veien for at hun skulle kunne gjøre dette.

Når vi misforstår hvor følelser kommer fra og hva de forteller oss, så kan vi ha opplevelser som dette. Ganske fascinerende om du spør meg. For vi vet jo at det ikke er noen reell jern dør foran oss.

Men, fordi det føltes virkelig ut for henne, selv om det ikke er sant. Så brukte hun tid og energi på å prøve å finne strategier for å komme seg gjennom denne jern døra.

Før jeg fikk en forståelse for Prinsippene, så trodde også jeg at det var viktig å ha det rette tankesettet. Noe som skulle være et signal på at «nå er jeg klar». Så tanker og følelser fikk en stor betydning for meg, og det var viktig om de var positive eller om de var negative.

Det så virkelig ut for meg at en negativ følelse kunne stå i veien for meg. Det så virkelig ut for meg at tanker om at jeg ikke kunne gjøre noe, sto i veien for meg. Så jeg brukte mye energi på dette.

Når følelser ikke lenger stopper oss

Dette endret seg fullstendig med en dypere forståelse av linken mellom tanke og følelse. Før så det ut for meg som om innholdet i tanke brakte sannhet med seg. Og følelsen som oppstod, var en bekreftelse på at de var sanne.

Så om jeg tenkte jeg er ikke god nok, så fulgte det helt automatisk med en negativ følelse. Og når jeg tenkte at nå er jeg klar, så fulgte det helt automatisk med en positiv følelse. Og den ene opplevelsen så ut til å være riktig og den andre feil.

Nå vet jeg at innholdet i tanken ikke er sann eller kan stå i veien for meg. Jeg vet at følelsen ikke forteller meg noe om hva jeg er i stand til å gjøre eller ikke gjøre. Så nå går jeg ut og leker livet, med en enorm glede. Jeg har ikke noe i mot å føle frykt eller å være usikker lenger.

Så her er noen få av de tingene jeg har gjort, som jeg aldri trodde at jeg kunne gjøre;

Jeg startet å skrive nyhetsbrev, for så å skrive en bok og nå blogger jeg. Jeg startet å intervjue mennesker, for så å starte min egen Podcast. Om jeg hadde fortsatt med å misforstå tanke og følelses natur, tror jeg ikke at jeg hadde gjort noen av disse tingene. Jeg hadde antageligvis fortsatt brukt mye energi på å finne det rette tankesettet for å komme i gang.


Når vi ser igjennom misforståelsen om det rette tankesettet eller riktige følelsen, så ser vi at vi er frie til å gjøre hva som helst. – Marianne Kronkvist

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts