Bevissthetsnivå – nivå av forståelse av livet

Bevissthetsnivå – nivå av forståelse av livet

Vi alle lever med en forståelse av livet og hvordan det fungerer. Et bevissthetsnivå, som vi navigerer oss igjennom livet med. Og opp igjennom livet så tilegner vi oss tankekonstruksjoner fra vår forståelse av livet, som blir vår virkelighet.

Dette betyr ikke at vi har mistet tilgang til sannhet om hvordan livet fungere og hvem vi er. Men, vi begynner å skape en realitet som er vår separate realitet, som tar oss bort i fra den rene sannheten om hvem vi er og livet.

Økt bevissthetsnivå

Innsikter inn i hvordan livet fungerer og vår sanne natur, er med på å øke vårt bevissthetsnivå. Eller sagt med andre ord, øke vår forståelse av livet. Med nytt bevissthetsnivå og forståelse, så lever vi i en helt ny verden.

Vi kan ikke øke vår bevissthet personlig. Dette skjer kun gjennom innsikter/visdom, som vi alle har tilgang til. For vi alle er av den samme essensen av intelligensen bak alt liv, uten unntak.

Våre troer, uvaner, lidelser etc kommer fra vårt nåværende bevissthetsnivå og forståelse rundt livet. Men, siden det finnes uendelige nivåer av bevissthet og forståelse. Kan vi transendere disse gjennom innsikter og økt bevissthet.

Til å leve i en helt ny verden eller realitet som vi kaller det. Hvor problemer kan bare forsvinne eller vi har ny forståelse rundt det. Og på denne måten får vi nye muligheter til løsninger og hvordan håndtere ting.

Endring fra nytt bevissthetsnivå

Dette er ganske annerledes enn å skulle prøve å endre sine tanker, adferd, uvaner etc., ut i fra det samme bevissthetsnivået. Albert Einstein sa jo dette så fint:

“No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.”

Sitate til Albert Einstein gir mening når vi har forståelse for beivssthetsnivåer og hvordan vår opplevelse av livet skapes. Men uten denne forståelsen, er det mange som prøver på hva som er en vanskelig oppgave. Nemlig det å skulle endre noe på det samme bevissthetsnivået.

Det er her endring blir vanskelig, ser uoverkommelig ut, man prøver å ty til motivasjon og teknikker. Vi dømmer oss selv og tror vi ikke er bra nok o.l. Det er her hva vi kaller mentale plager/lidelser oppstår og mange føler seg fastlåste med sine diagnoser og symptomer.

Men, det å forstå bevissthetsnivå og at det er uendelig, bringer med seg så mye håp. For ingen av oss er bundet til ett spesielt nivå, da vi alle har evne og kapasitet til å ha innsikter og visdom som bringer med seg skifter i bevissthet.

Og det er her Prinsippene og hva Sydney Banks avdekket, er fundamental kunnskap og enkelt å kunne lære om som hjelper oss. Hva Syd så var ikke nytt, men han fant en måte å formidle det på, slik at man ikke trenger å være en munk eller spirituell guru for å forstå.

Vi går opp og ned

I løpet av dagen så svinger også vårt bevissthetsnivå av natur, og det er her forståelsen hjelper oss til å navigere livet med en større enkelhet, forståelse og kjærlighet. Å vite at det er et skifte i bevissthet og ikke meg personlig det er noe galt med eller min omverden. Dette er en game changer som er «priceless».

Å navigere livet på et lavt bevissthetsnivå med forståelse, så blir vi ikke så redd våre følelser, tanker eller våre opplevelser. Vi forstår at det er midlertidig og med det kan vi unngå å lage for mye rot i livet vårt.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts