Vi behøver ikke å gjøre noe med våre kjipe følelser

Vi behøver ikke å gjøre noe med våre kjipe følelser

Vi går gjennom dagen og har en regnbue av følelser. Noen liker vi andre liker vi ikke. Når vi ikke har en forståelse for hvor følelser kommer fra, knytter vi disse følelsene til forskjellige situasjoner i livet vårt.

En kamerat sendte meg en melding på Facebook en dag og forklarte at han trengte å prate med meg. Han og kjæresten hadde gjort det slutt noen dager tidligere og han hadde det utrolig tøft. Jeg var på vei til min mor, som hadde hatt en fallulykke noe uker tidligere. Så det passet dårlig å kunne treffes akkurat nå. Jeg fortalte han at jeg var opptatt noen dager, men at jeg skulle kontakte han når jeg var hjemme igjen.

Når jeg kom hjem etter 2 dager hos min mor, sendte jeg han en melding på Facebook om at jeg nå var hjemme. Jeg spurte om han ønsket å komme til meg for en prat og svaret jeg fikk var; nei det går greit, jeg er ok.

Følelser kommer ikke fra situasjonen

Med en gang så ble jeg forbauset over hans svar. For ut fra hans tidligere melding, så hadde han det utrolig kjipt. Og nå så trengte han ikke å prate? Idet jeg hørte mine egne tanker grubble rundt dette, så innså jeg igjen på et dypere nivå. Sannheten om at våre opplevelser endres uavhengig av vår situasjon!

Noen dager senere så møttes vi og det var tydelig at han var på et dårlig sted. Vi bare var sammen for en stund uten å si så veldig mye. Og han fikk grått. Etter en stund så roet alt seg og siden han har lært om forståelsen av Prinsippene, så spurte jeg han følgende spørsmål.

Ut fra hva du har lært om Prinsippene, ser du noe nytt i forhold til din situasjon? Han ble sittende stille og reflekterende en stund. Så var det som om en lyspære ble slått på og det lyste i øynene hans. Jeg spurte, hva er det du ser?

Han svart; Jeg skjønner at jeg kommer ikke unna å være menneske. Det innebærer å ha alle forskjellige følelser. Men, jeg hadde mistet av syne at mine følelser ikke kom fra bruddet med min kjæreste! Dette resulterte i at jeg følte meg så fastlåst og brukte mye tid på å gruble. Det så ut som at den eneste måten at mine følelser ville endre seg på, var at hva som har skjedd måtte endret seg.

Og jeg ser også at jeg mistet av syne, hvordan sinnet vårt er selvjusterende. For når du tok kontakt med meg så var jeg ok, men i dag igjen så har jeg det kjipt. Min situasjon har jo ikke endret seg noe, men min opplevelse over disse dagene har forandret seg. Det er utrolig betryggende å se dette sa han. Og det beste er at jeg behøver ikke å gjøre noe med mine kjipe følelser.

Du kunne se ansiktsuttrykket hans og hele kroppen slappe av etter å ha vært veldig anspent.

Innebygd mental helse

Jeg elsker å se dette skje i mennesker. De innser noe dypere om hvordan våre opplevelser skapes. Og de kan knytte dette direkte til sin egen situasjon og det hjelper dem.

Det er utrolig håpefullt at vår situasjon ikke trenger å endre seg for at hva vi føler skal endre seg. Det gir en trygghet om at uansett hva vi føler i øyeblikket, så vil det gå over. Og vi behøver ikke prøve å gjøre noe med følelsene våre, da de endrer seg helt av seg selv. Like naturlig som vi vil ha et nytt åndedrag, vil vi også ha en ny tanke, og følelser er tankens skygge.

Dette er hva vi kaller vår innebygde mentale helse. Vi er designet til å justeres tilbake til ro. For vi er ikke våre tanker, vi har tanker. Vi er ikke våre følelser, vi har følelser. Hva vi er – er det før alle opplevelser som kommer og går. Når vi ser hvordan opplevelser kommer og går, som skyer på himmelen. Så avdekker dette den iboende robustheten som er vårt design som menneske.

Vi vil aldri komme oss unna vår menneskelige opplevelse av livet, men vi kan få en bedre forståelse for hvordan den skapes. I det ligger det en kraft om at vi mennesker er skapt til å håndtere alle opplevelser vi måtte ha.

Kjipe følelser er ikke farlig

For mange mennesker, meg selv inkludert. Så har forståelsen av Prinsippene resultert i at vi kan være komfortabel med å ikke være komfortabel. Jeg personlig, føler at jeg har fått psykologisk og emosjonell frihet. Til å tenke å føle hva som helst,  uten at jeg behøver å prøve å rømme fra det.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside for å få nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts