Alle gjør det beste de kan ut i fra deres tenking i øyeblikket som ser virkelig ut for dem

Alle gjør det beste de kan ut i fra deres tenking i øyeblikket som ser virkelig ut for dem

Innsikter inn i forståelsen av Prinsippene er en uendelig læringskurve, som aldri vil ta slutt. Vi kan se nye ting hele tiden og for meg så gjør dette livet så utrolig spennende. Jeg føler at jeg har blitt et barn igjen etter å ha kommet over denne forståelsen.

Å være i en kontinuerlig samtale med mine 3P kollegaer, er en stor del av min arena for å se ting dypere. For bare noen ord i et fb innlegg kan være nok til å fyre av en innsikt, som igjen endrer hvordan verden ser ut for meg. Og når verden ser annerledes ut for meg. Helt automatisk så skaper dette rom for å gjøre ting annerledes i livet mitt.

Vi er 3 kollegaer som har hatt en samtale gående inne på vår facebook gruppe angående utsagnet at «vi tolker verden». At vi har tanker om hva vi kaller en verden der ute eller realitet. Men gjør vi egentlig det? Jeg delte med dem mitt første glimt inn i at vi tolker ikke verden.

Vi tolker ikke verden

Dette er hva jeg skrev;

Jeg husker mitt første glimt av at det var noe dypereliggende bak vår opplevelse, enn hva jeg til da hadde sett i forbindelse med Prinsippene. Dette skjedde på 3P konferansen i London i 2015, når Cathy Casey spurte oss om følgende;

Har dere noen gang lett etter bilnøklene for så å finne ut at du hadde de i hånden hele tiden?
Har du noen gang gått på et møbel i ditt hjem, som alltid har stått på samme sted?

Hun hadde flere eksempler. Men, disse 2 kjente jeg meg så godt igjen i. Jeg er en ekspert på å lete etter bilnøkkelen min, som jeg har i hånden. (jeg har skrevet om dette i min bok, hvor jeg tar deg med på en liten øvelse, du finner den HER) Og jeg så i det øyeblikket noe jeg aldri hadde sett før, men kunne heller ikke helt sette ord på. Men spørsmålet mitt var. Hvordan er det mulig at jeg faktisk holder noe i hånden, uten at det er en del av min opplevelse?

Ut fra dette så begynte jeg å se dette i min hverdag. En dag på jobb satt jeg i et møte, hvor tavla gikk fra å være blank når jeg satt meg ned for å høre på sjefen. Til plutselig så stod det ord og en graf på tavla. Jeg hadde ikke fått med meg dette i det hele tatt, både tavle, sjef og møterom var ikke en del av min opplevelse.

Psykologisk uskyldighet

Og her er kluet i forbindelse med tittelen på dette blogginnlegget. Alle gjør det beste de kan ut i fra deres tenking i øyeblikket, som ser virkelig ut for dem. På grunn av at vår verden er skapt av Tanke, så vil vi gjør ting ut fra hvordan verden ser ut for oss. Det er også her psykologisk uskyldighet kommer inn, som Dr Bill Pettit prater mye om og som jeg ikke helt har sett før nå.

Vi tror at vi lever i en opplevelse av en håndfast verden. Og om noen avviker fra hva som ser virkelig ut for oss og kanskje mange andre, så er det noe galt med dem. Mennesker gjør ting som vi aldri i livet ville ha gjort. Vi tenker hvordan i det huleste kan noen gjøre noe så forferdelig? Det finnes klart konsekvenser for hva vi gjør i verden. Og vi må stå til rette for ugjerninger som er gjort, det er ikke det jeg sier.

Men gud jeg er glad jeg ikke har tenkning som ser virkelig ut for meg, slik at jeg tar livet av noen eller skader noen andre mennesker (ikke frem til nå i hvert fall). Og de tingene jeg dømmer meg selv for og er kritisk til i mitt eget liv. Hvordan kan jeg dømme meg selv, når jeg gjør så godt jeg kan ut i fra den tenkningen jeg har, som ser virkelig ut for meg?

For oss mennesker å se denne dypere sannheten om hvordan våre opplevelser skapes innen fra, via tanke og vår bevissthet gjør dette til en virkelighet for oss. Har så store implikasjoner for oss som menneskeart og hvordan vi lever våre liv.

Et skifte som endrer hvordan verden ser ut for deg

Her er hva jeg leste, som fyrte av en innsikt i dag, så jeg så at vi gjør så godt vi kan ut i fra vår tenkning som ser virkelig ut for oss enda dypere.

“It shifted for me when I realized the level 2 thinking.. . Like, I knew I had thinking… About stuff. I just didn’t realize that stuff was made up of thinking too.” Michael Neill

Prinsippene bringer med seg en helt ny forståelse av hvordan opplevelser skapes, som gir oss en helt nye måte å forholde oss til våre opplevelser. Og kunnskapen om deres 100% rolle i alle menneskers liv, gir svar på hvorfor vi gjør som vi gjør.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts