Å våkne opp fra å være hypnotisert av tanker

Å våkne opp fra å være hypnotisert av tanker

Onsdag forrige uke skulle jeg å høre på en samfunns debatt med tema; Er jeg gal eller er verden gal på Arkivet her i Kristiansand. Jeg har aldri vært på Arkivet og var ikke sikker på hvor dette lå.

Når jeg reiste hjemmefra, hentet jeg frem arrangementet på Facebook på mobilen. Jeg trykket på adressen, sånn at jeg fikk den opp i google GPS. Jeg kjørte av gårde og i det jeg hadde kommet meg gjennom bomringen, så ba dama meg om å ta første avkjøring til høyre.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg fortsatte bare å kjøre rett frem. Etter 600 meter, så ba dama meg igjen om å ta første avkjøring til høyre. Men, jeg tok ikke denne avkjøringen heller og bare kjørte rett frem. Dette gjentok seg 2 ganger til, helt til jeg var gjennom den siste tunellen i byen. Da ba hun meg om å ta en u-sving.

Men da tok jeg første avkjøring til høyre. Jeg kjørte rett igjennom rundkjøringen og i neste rundkjøring første avkjøring i rundkjøringen. Dama sa nå, kjør mot øst. Men i det jeg kom ut av rundkjøring så jeg skiltet «Arkivet».

En dypere guide

Jeg fikk latterkrampe i det jeg så skiltet. Og når jeg hadde fått parkert, ble jeg sittende en liten stund i bilen å reflektere. Jeg hadde kommet frem til rett plass! Hvor var det  GPS dama hadde planer om å ta meg henne? Men, hva som var mer interessant. Det var at jeg følte jeg hadde fulgt en guide dypere i meg, en den hørbare stemmen til dama på GPSen.

Denne opplevelsen er en fin beskrivelse av hvordan jeg føler livet mitt har vært etter at jeg fikk en forståelse for de 3 Prinsipper. Når jeg begynte å få en dypere forståelse for Tankes natur, så var ikke alt tankestøyet i hodet mitt så viktig å lytte til lenger.

Jeg hadde fått en forståelse for at de rapporterte ikke reell data om livet mitt, om meg, hva jeg bør og ikke bør gjøre. Jeg så det normale i at vi har alle slags tanker, som strømmer gjennom sinnet vårt til enhver tid. Mange gjentagende og lett gjenkjennelige, men jeg var ikke lenger så hypnotisert av dem. Tanker var ikke lenger en fiende.

Våkne opp av å være hypnotisert

Innholdet var ikke lenger så interessant å høre på, og jeg har merket at livet utfoldet seg helt naturlig. Det er noe mer dyptliggende og mer sant i oss mennesker, enn de tankene som kommer og går i sinnet vårt. Og når jeg ble pekt i retningen av det «faktum» at vi mennesker tenker, istedenfor å prøve å håndtere eller mestre tanker. Så var det som å våkne opp av en hypnose.

Før så prøvde jeg å stilne sinnet mitt, endre tankene mine, akseptere dem, observere dem o.l. (jeg har skrevet om det i boken min; Mindfulness uten Meditasjon). Og helt uskyldig så jeg ikke at dette bare var som å fylle bensin på bålet. Når vi er hypnotisert av våre tanker, ser det logisk ut å skulle prøve å gjøre noe med dem.

Men, med en dypere forståelse av Tankes natur, ser det ikke lenger logisk ut å skulle gjøre noe. Det er som om jeg kan se rett igjennom dem. Det er utrolig deilig å leve livet uten å være så knytta og hypnotisert av hva sinnet mitt kringkaster til enhver tid.

When our thoughts look real, we live in a world of suffering. When they look subjective, we live in a world of choice. When they look arbitrary, we live in a world of possibility. And when we see them as illusory, we wake up inside a world of dreams. – Michael Neill

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller ønsker å dele dine refleksjoner om dette blogginnlegget. Har du lyst å vite mer om forståelsen av Prinsippene, kan du bestille en gratis 60 min Mentor time HER.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts