Å se det upersonlige i 3P forståelsen

Å se det upersonlige i 3P forståelsen

Det er fort gjort å gå fra et konsept innen selvhjelpindustrien til ett nytt, når man kommer borti forståelsen av de 3 Prinsipper. Og dette så jeg igjen i en samtale med en klient forrige dagen. Hun spurte meg om hun brukte bevisstheten sin feil og derfor opplevde mye fysiskte symptomer?

Det er så

Ta for eksempel utsagnet; lag deg en god dag. Her ligger det et personlig ansvar på deg, for at du skal lage deg en god dag. Og det er slik selvhjelp industrien er bygget opp, rundt det konseptet at det er du som skal jobbe for at du har et godt liv.

Det kan høres ut som at, om du ikke har en god dag, så har du kun deg selv å skylde på. Og jeg tror ikke noen av oss ønsker å ha det vond, være deprimerte, frustrerte, stresset, destruktiv adferd etc. med vilje.

Å lytte gjennom gammel forståelse

Om man ikke hører det upersonlige i forståelsen av Prinsippene når man begynner å utforske, så kan man fort fortsette i samme spor som tidligere.  Og for å oversette utsagnet over, ville det bli som følgende; skap deg en dag uten fall (her bruker jeg tyngdekraften som eksempel)

Dette utsagnet gir ikke mening, fordi vi vet at tyngdekraften ikke er personlig. Vi kan hverken gjøre den eller unngå den. Å falle til bakken er en konsekvens av en naturlov, som ligger utenfor vår kontroll. Og vi tar ikke denne konsekvensen personlig, av den enkle grunn at den ikke kan være personlig.

Tyngdekraften er en fakta, ikke et konsept som vi kan jobbe oss rundt. Den er en del av selve livet, som vi etter hvert som vi vokser opp lærer om helt naturlig. Forståelsen av tyngdekraften gjør det ikke slik at vi ikke faller til bakken. Men, kunnskapen om den gjør at vi kan ta valg i livet, som stopper oss i fra å for eksempel hoppe ut av et vindu i 5 etg. istedenfor å ta heisen eller trappen ned.

Fra det personlige til det upersonlige

Når vi tar et skritt tilbake fra det personlige til det upersonlige, så skjer det noe kult. For det gir ikke lenger mening å prøve å skulle kontrollere, strebe, slite etc. når det kommer til vår psykologi. Det er nå enklere å få et glimt av systemet bak vår psykologi, som fungerer helt perfekt. Bare ta en titt på et lite barn, de lager seg ikke en god dag, de bare er i dagen og lar opplevelsene få utfolde seg.

Barn er utrolig robuste og de går igjennom opplevelser på en så uanstrengt måte. De går fra total sinne til totalt glede i løpet av noen minutter. Det er i dem vi kan se systemet gjøre jobben det er ment til «live».

Om du føler at du er fastlåst i en personlig forståelse av Prinsippene og ønsker å se det mer upersonlige, ta kontakt med meg ved å booke en gratis 60 min samtale.

Om du ønsker, kan du registrere deg gratis inne på min hjemmeside. Så får du nye blogginnlegg og nyheter om forståelsen av Prinsippene på mail.

Hjertelig hilsen

Marianne

 

Written by:

Marianne Kronkvist

Marianne er 3P Mentor og jobber ut ifra forståelsen av de 3 Prinsipper, først artikulert av Sydney Banks. Hun brenner for å formidle det sanne psykologiske paradigmet som de 3 Prinsipper tilsammen skaper.

View All Posts